Provincie Limburg

Besluitvorming over plannen Grensmaas enkele weken uitgesteld (191) De definitieve besluitvorming over het Grensmaasproject is uitgesteld. Dit hebben gedeputeerde Mat Vestjens en staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat afgesproken. Reden daarvoor is de lopende procedure tussen de Nederlandse regering en de Europese Commissie over de wijze van uitvoeren van het Grensmaasproject.

Samen met de Nederlandse regering is de Provincie Limburg van mening dat de bestaande wet- en regelgeving uitvoering van het project via zogenoemde zelfrealisatie door het Consortium Grensmaas noodzakelijk maakt.
Staatssecretaris Schultz heeft gedeputeerde Vestjens toegezegd over enkele weken met de Europese Commissie te overleggen over het definitieve standpunt van de commissie. Dat definitieve standpunt zal bepalen wat de gevolgen zijn voor het Grensmaasproject en wanneer besluitvorming kan plaatsvinden. Mat Vestjens: Ik verwacht dat we snel de besluitvorming weer kunnen oppakken. Maar op dit moment is de Nederlandse regering aan zet.

De plannen voor de Grensmaas zijn gereed. Afgelopen voorjaar zijn deze plannen in het Ontwerp-POL Grensmaas en het MER Grensmaas voor inspraak voorgelegd aan de omgeving. Na verwerking van de inspraakreacties zouden Gedeputeerde Staten van Limburg deze week de plannen naar Provinciale Staten sturen voor besluitvorming op 3 oktober aanstaande. Deze besluitvorming wordt nu opgeschort. De extra tijd die ontstaat door het uitstel zal gebruikt worden voor verder overleg met ondermeer de gemeenten en andere betrokkenen over de nadere uitwerking van de plannen.
5-9-2003 11:10