Gemeente Leiden

Kruiwagenraces en verdwenen schapen

Publicatiedatum: 5 september 2003

Vorig jaar waren de jeugdactiviteiten op de Open Monumentendagen een groot succes. Ook dit keer is er weer een speciaal kinderprogramma samengesteld. De activiteiten staan helemaal in het teken van het thema van het weekend, 'Stad en land'.

OPEN MONUMENTENDAGEN - Voor het eerst is er een speciale kindermonumentengids verkrijgbaar. Deze wordt uitgedeeld bij de Waag, het centrale punt voor alle jeugdactiviteiten, maar kan ook bekeken worden op de internetsite www.leiden.nl/openmonumentendagen.

In de Waag is een spelletjescircuit uitgezet dat helemaal in de sfeer van het thema is, met een kruiwagenrace, koemelken en nog veel meer. De Waag is bovendien het verzamelpunt van een spannende speurtocht voor acht- tot twaalfjarigen. De kinderen worden in een boot naar het startpunt gebracht. De boten vertrekken op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Theatergroep Feztijn speelt in de Waag op beide dagen om 14.00 en 16.00 uur de muzikale voorstelling 'Woldrek en de Tovertoeter'. Kinderen tussen de vier en de acht jaar kunnen meezingen én meespelen met dit avontuurlijke verhaal over een herder wiens schapen zijn meegelokt door een boze tovenaar...

Ook het Leidse stadhuis heeft dit jaar weer diverse leuke activiteiten voor kinderen, zoals boter maken, ponyrijden en een film over het leven op de boerderij.

Deze pagina is gewijzigd op 4-09-2003