1e persbericht van vrijdag 5 september 2003

Eindhoven 5-9-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten auto-inbraak aangehouden

Op de Marconilaan zijn donderdag om 21.45 uur een 32-jarige Helmonder en een 24-jarige vrouw uit Schijndel aangehouden. Zij worden verdacht van een auto-inbraak op de Dillenburgstraat, donderdagmiddag rond 15.30 uur. Daar werd door een man de ruit van een auto ingeslagen en uit de auto werd een laptop gestolen. Daarna stapte hij in een auto waarin een vrouw achter het stuur zat. Een getuige legde de inbraak vast met een fotocamera. De politie herkende de inbreker. Een politiepatrouille zag de bewuste auto donderdagavond rijden. De vrouw zat achter het stuur en de man zat naast haar. Op de Marconilaan kon de politie de auto laten stoppen. De twee verdachten zijn de cel ingegaan voor onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na diefstal geld

Een 49-jarige Eindhovenaar is donderdag om 23.15 uur op de Kerkstraat aangehouden. Hij had op het Stratumseind de tas van een 42-jarige Eindhovense vrouw weggenomen. Bij zijn aanhouding had hij de tas bij zich. Uit de portemonnee was 40,= weggenomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendieven en heler aangehouden

* Donderdag om 20.30 uur zijn op Neckerspoel twee Eindhovenaren van 45 en 35 jaar oud aangehouden. Zij waren bezig het slot van een fiets open te breken. Vijf minuten eerder liepen ze tussen de geparkeerde fietsen en de politie waarschuwde hen geen fietsen te stelen. Na een rondje rijden kwamen de politiemensen weer terug op Neckerspoel en zagen ze de twee bezig met het stelen van een fiets. Ze zijn de cel ingegaan voor onderzoek.
* Op de Achterom werden vrijdag om 2.20 uur een 44-jarige Eindhovenaar en een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij hadden op de Kerkstraat een fiets weggenomen en waren op de Achterom bezig het slot open te maken.
* Een 38-jarige man zonder vaste woonplaats werd vrijdag om 6.10 uur op de Stationsweg aangehouden. Een getuige meldde dat de man op het Stationsplein bezig was een fietsslot open te breken. Toen de politie ter plaatse kwam fietste de verdachte over de Stationsweg. Hij is de cel ingegaan voor onderzoek.

* Een 21-jarige man met onbekende woonplaats werd donderdag om 19.55 uur op het Schimmelt aangehouden. Hij stond met een mountainbike in de hand toen de politie hem aansprak. Hij zou de fiets voor 60,= gekocht hebben van een onbekende man. De man is voor onderzoek ingesloten. Hij wordt verdacht van heling.

Eindhoven: Tippelaars aangehouden

Op de Groenewoudseweg is vrijdag om 0.25 uur een 27-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw sprak automobilisten aan en stapte in een auto.

Op het Minckelersplein werd om 1.45 uur een 23-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Ook zij was aan het tippelen. Tegen beide vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Joy-rider rijdt tegen geparkeerde auto

Een 21-jarige Helmondse automobilist is vrijdag rond 0.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Mierloseweg. Hij reed met een auto over de Mierloseweg en verloor de macht over het stuur. Hierdoor reed hij tegen een geparkeerde auto aan de linkerkant van de weg. Hij had verschillende snijwonden in het gezicht en moest in het ziekenhuis gehecht worden. De man had geen rijbewijs en hij had de auto zonder toestemming van de eigenaar, zijn zwager, meegenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken bromfietser rijdt tegen geparkeerde auto

Op de Engelseweg is vrijdag om 0.50 uur een 23-jarige Helmondse bromfietser aangehouden. De man reed met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto. Hij had gedronken en blies een promillage van 1,75. Hij had verwondingen aan het hoofd en de knie maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Auto weg na inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan De Kuiper. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn twee laptops, een digitale camera, twee gsms en de autosleutels gestolen. Met deze sleutels is de auto, een Mercedes Benz met het kenteken 67-GZ-NK, meegenomen.

Deurne: Jongen aangehouden na mishandeling

In de ouderlijke woning in Deurne is donderdag om 22.25 uur een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met twee andere jongens een 45-jarige man uit Deurne heeft mishandeld. Dat gebeurde donderdagavond rond 19.15 uur op de Leembaan in Deurne. De man reed daar met zijn zoon op zijn bromfiets toen een jongen voor de bromfiets sprong. De man stopte en de jongen en twee andere jongens trokken hem van de bromfiets. Ze sloegen hem, trokken de helm van zijn hoofd en sloegen hem daarmee op het hoofd. Hij werd ook in zijn hand gebeten. De helm werd in een maïsveld gegooid. De drie jongens gingen daarna weg. Een getuige herkende de 16-jarige jongen. Hij werd thuis aangehouden en is op het politiebureau ingesloten voor onderzoek. De politie doet een onderzoek naar de identiteit van de andere twee daders.

Geldrop: Hennepkwekerij

In een woning aan de Reinoutlaan is donderdag om 12.00 uur een 46-jarige Engelsman zonder vast woonadres aangehouden. Hij werd aangetroffen in een woning aan de Reinoutlaan en in die woning was een hennepkwekerij. De kwekerij werd ontdekt door de woningbouwvereniging die in de woning onderzoek deed. De kwekerij met 170 planten is ontmanteld. De apparatuur is in beslaggenomen en de man is voor onderzoek ingesloten. De bewoonster moet nog gehoord worden.

De Mortel: Auto gestolen

Na een inbraak in een woning aan De Bleek is in de nacht van donderdag op vrijdag een blauwe Nissan Patrol met het kenteken 64-VB-FB gestolen. Van de woning is een raam opengemaakt en uit de woning zijn de autosleutels gestolen.

Eersel: Inbraak in bedrijf

Donderdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Kuiper. Er is een raam opengebroken en uit een kantoor is een laptop met een waarde van 1400,= gestolen.

Valkenswaard: Rijzadels gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn uit een oplegger op een afgesloten terrein aan de Leenderweg rijzadels gestolen. In de omheining van het terrein is een gat geknipt. De oplegger is opengebroken. De buit bestaat uit 20 zwarte zadels en 8 bruine.