Ingezonden persbericht

's-Hertogenbosch, 05 september 2003

PERSBERICHT

RECORDOPBRENGST ZWEMVIERDAAGSE: EUR 1.617,96

-Spectaculaire slotavond met demonstratie Bossche Reddingsbrigade-

's-Hertogenbosch - De Zwemvierdaagse in Sportiom is dit jaar een enorm succes gebleken. De organisatoren spreken van een gigantisch succes voor met name het goede doel. Diverse acties brachten van 1 t/m 4 september een recordbedrag van EUR 1.617,96 op voor het Ronald McDonald kinderfonds. De Bossche Reddingsbrigade bracht een spectaculaire demonstratie met vuurpijlen en een motorboot in het 25-meterbad.

Sportiom had diverse acties op touw gezet om geld bijeen te krijgen voor het goede doel: Ronald McDonald kinderfonds. Met de ballonnenwedstrijd, tombola en ambachtelijke suikerspinnenkraam zamelden de organisatie EUR 1.617,96 in. Dit is een recordbedrag; nooit werd er zoveel geld bijeen gehaald voor het goede doel. Dankzij het Ronald McDonald kinderfonds kunnen ouders van ernstige zieke kinderen met hun gezin dichtbij hun zieke kind zijn. Jaarlijks worden veel kinderen met ernstige aandoeningen opgenomen in het ziekenhuis. Bij zulke ingrijpende gebeurtenissen is het van groot belang dat de kinderen warmte en geborgenheid vinden bij hun ouders.

Spektakel
De organisatie van Sportiom kreeg steun van twee zwemverenigingen die wekelijks actief zijn in het sportcentrum: de Watervrienden en de Bossche Reddingsbrigade. Deze zorgde voor een spectaculaire slotavond. Op donderdag werd het 25-meterbad omgedoopt tot een open zee in nachtelijke uren. Met een vuurpijl werd het bad verlicht en kon de motorboot in actie komen. Dit zorgde over de nodige ophef rond het bad, waar de 300 deelnemers zichtbaar genoten.

Organisatie
Naast de zwemverenigingen kon de organisatie op steun rekenen van vele donateurs. Op diverse manieren kwamen er initiatieven die leidden tot een bijdrage aan het fonds: RICN bv inkoopintermediairs, Stolzenbach Groenrijk, KC Toys, Princen Sport, Intersport 's-Hertogenbosch, Videotheek Filmstation, Lofra, Firma van Stokkum, Bakkerij Renee, Firma van Oers, Bowlingcentrum Maaspoort, Land van Ooit, Theater aan de Parade, Vrumona, Fam van de Donk, de Borenkroonkapel, Jack van Raamsdonk jr., Discotheel El Loco, FC Den Bosch en Wild Cat Line Dance.

Openingstijden
Sportiom was van 1 t/m 4 september het decor voor de zwemvierdaagse. De schaatsbaan en het zwembad van Sportiom zijn dagelijks geopend. Voor beide onderdelen zijn onbeperkte abonnementen verkrijgbaar. Meer informatie over Sportiom is te vinden op www.sportiom.nl.


---