Gemeente Annapaulowna

5-9-2003
Vrijwilligers gezocht voor ouderenbezoek

De gemeente Anna Paulowna zoekt vrijwilligers die af en toe bij oudere inwoners van de gemeente op huisbezoek willen gaan. Het gaat om zelfstandig wonende ouderen vanaf 75 jaar. De gemeente gaat in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen in 2004 beginnen met deze vorm van huisbezoek. Dit huisbezoek is bedoeld om de behoeften van ouderen in beeld te krijgen en om voorlichting te geven. De gemeente zoekt enthousiaste vrijwilligers, vrouwen en mannen. Wellicht vindt u het een uitdaging om een paar uur per week beschikbaar te stellen voor een huisbezoek bij een oudere en de juiste informatie over te brengen.

Wat wordt er van u verwacht?
Opleiding is niet van belang. Wel verwachten wij van u een positieve houding en respect voor ouderen. Verder dat u goed kunt luisteren, objectief kunt waarnemen en grenzen kunt stellen. Uiteraard dient u de privacy van ouderen te respecteren en de regels daarover in acht te nemen. Verder verzorgt de gemeente een training van zes halve dagen. In deze bijeenkomsten leert u een aantal vaardigheden aan, die u bij het bezoeken van ouderen nodig kunt hebben.

Wilt u zich opgeven als vrijwilliger voor het afleggen van de huisbezoeken, dan kunt u contact opnemen met de ouderenwerker Esther de Groot. Graag voor 1 oktober a.s. Zij is bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend, Burg. Mijnlieffstraat 24, tel. 0223 53 56 09