Politie Hollands Midden
Datum: 5 september 2003

(

Rijden onder invloed Noordwijk
De politie heeft op vrijdag 5 september even voor 03.00 uur een 28-jarige automobilist uit Oegstgeest aangehoude op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd op de Golfweg gecontroleerd en moest een blaastest doen. Deze gaf een uitslag van 710 ug/l terwijl de limiet 220 is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uur.


Valsheid in geschrifte Voorhout

De politie heeft donderdag 4 september een 21-jarige man uit Voorhout aangehouden. De man had van een buurman overschrijvingskaarten gestolen en geld overgemaakt naar zijn eigen rekening. Toen het afschrift kwam en de aangever de onbedoelde overschrijving zag, bleek zijn buurman de begunsitgde te zijn. De aangehouden Voorhouter heeft de diefstal bekend en zal te zijner tijd voor moeten komen.


Verkeersongeval Valkenburg

De politie heeft donderdagmorgen 4 september geassisteerd nadat rond 07:20 op de Tjalmaweg een ongeval was gebeurd. Een 40-jarige automobilist uit Katwijk werd achter het stuur onwel en reed ter hoogte van de kruising bij Valkenburg de weg af en kwam tegen een boom onderaan het talud tot stilstand. Met letsel aan het gezicht is de man door de ambulance naar het LUMC gebracht voor medische behandeling.

Diefstal beeldschermen Leiden
In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 september is ingebroken in de universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel. Men kwam het pand binnen door een ruit in te slaan. Vervolgens werd uit een computerruimte een groot aantal beeldschermen en een aantal terminals weggenomen. De politie onderzoekt de zaak en waarom het alarm niet werkte.

Poging diefstal uit woning Leiden
De politie heeft op donderdag 4 september omstreeks 21.00 uur een 27-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging diefstal uit een woning aan de Olmenrode. Even hiervoor kreeg de politie de melding van het vermoeden van inbraak in de woning. De aangever die bij de woning aan kwam lopen zag de verdachte uit de tuin bij de woning wegrennen waarna hij deze achterna ging. De aangever verloor de verdachte uit het oog maar deze kon in de omgeving naar aanleiding van het opgegeven signalement aanhouden. Uit de woning was niets weggenomen.


Auto gestolen bij inbraak Reeuwijk

In de vroege ochtend van donderdag 4 september hebben onbekenden ingebroken in een woning aan 't Kerkestuk in Reeuwijk. Daarbij werd ook de auto gestolen. Het betreft een grijze Volkswagen Passat Sedan. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie heeft de betreffende auto direkt als gestolen geregeistreerd. In heel Nederland kijken agenten uit naar de grijze VW. De politie heeft van een buurvrouw een getuigenverklaring opgenomen. Zij heeft twee personen bij de woning gezien. De technische recherche van Politie Hollands Midden zal vandaag sporen verzamelen. Mogelijk dat deze 'stille getuigen' bijdragen aan het achterhalen van de daders.



Boodschappentas uit rollator gestolen Gouda
Een 80-jarige Goudse heeft aangifte gedaan van beroving van haar boodschappentas op donderdag 4 september. De Goudse en haar echtgenoot liepen omstreeks 17.35 uur over de Krugerlaan toen een man plotseling haar boodschappentas uit haar rollator pakte. De man ging er direct rennend vandoor. In de tas zat voornamelijk fruit. Korte tijd later werd de boodschappentas met inhoud bij het Spaarderbad op de Ietersonlaan teruggevonden.

Motorrijder onderuit Schoonhoven
Een 46-jarige motorrijder uit Vlist is op donderdag 4 september even voor 18.00 uur met zijn motor onderuit gegaan. De motorijder reed over de Opweg komende uit de richting van Schoonhoven toen uit tegenovergestelde richting een auto kwam en twee fietsers inhaalde. De motorrijder schrok van de inhaalmanoeuvre en stuurde naar rechts waar hij in de berm terecht kwam. Vervolgens gleed hij het water naar de Opweg in. Een omstander schoot direct de motorrijder te hulp. De motorrijder werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Hij klaagde over pijn in een heup.

Snelheidsovertreding Lekkerkerk
De politie heeft op woensdag 3 september een 28-jarige automobilist uit Schoonhoven aangehouden na een snelheidsovertreding op de C.G. Roosweg. De politie constateerde een snelheid van 134 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid op deze provincialeweg 80 km/u is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd het rijbewijs van de Schoonhovenaar ingevorderd.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --