Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september 2003

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt bij controle onder invloed van alcohol

Den Ham

Op vrijdag 5 september omstreeks 01.37 uur werd op de Kosterskamp in Den Ham een 29-jarige automobilist uit Den Ham gecontroleerd. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,15 o/oo. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd.Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-117013)

Woningbrand

Woning door brand geheel verwoest en een brandweerman gewond

Almelo

Op donderdag 4 september omstreeks 21.18 uur werd een woningbrand gemeld aan de Lindestraat in Almelo. De gehele woning brandde uit. Er was niemand in de woning aanwezig. De brand sloeg over naar de aangrenzende woning. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt tot de dakconstructie en waterschade in deze woning. Een van de brandweermensen van het Almelose korps raakte gewond aan zijn arm en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt een technisch onderzoek in. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt een technisch onderzoek in. (bps: 03-116976)

Aanhouding wegens diefstal

Man aangehouden na diefstal van leren jassen uit een winkel

Almelo

Door de beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Galerij in Almelo werd op donderdag 4 september omstreeks 13.36 uur een diefstal van twee leren jassen gemeld. Op het moment dat de politie ter plaatse met een getuige sprak, zagen zij buiten op de Galerij een man lopen die aan het zojuist opgegeven signalement voldeed. De verdachte, een 38-jarige Almeloër werd daarop aangehouden. Het betreft een stelselmatige dader, waardoor hij in overleg met justitie is opgesloten ter voorgeleiding. De gestolen waar is niet bij hem aangetroffen. (bps: 03-116740)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --