Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september 2003

Aanrijding met letsel

Veroorzaker aanrijding mogelijk onder invloed van alcohol

Hengelo

Donderdag 4 september reed een 26-jarige automobilist uit Hengelo op de Lansinkesweg in Hengelo. Volgens getuigen reed hij met hoge snelheid. Hij had zijn voertuig niet onder controle en belandde op de linker weghelft, waar hij frontaal in aanrijding kwam met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Oldenzaal. De 26-jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij hem een bloedproef afgenomen. (bps: 03-116903)

Fietser gewond

Fietser gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 15-jarige jongen uit Delden fietste donderdagmiddag 4 september omstreeks 15.55 uur op het fietspad dat loopt vanaf de Deldenerstraat naar de Alleta Jacobslaan in Hengelo. Op de kruising met de Boerhaavelaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende en dus over de Boerhaavelaan rijdende 31-jarige automobilist uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 15-jarige jongen liep diverse schaafwonden en een lichte hersenschudding op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-116833)

Verkeerscontrole

Diverse processen-verbaal opgemaakt tijdens verkeerscontrole

De Lutte

Op de Bentheimerstraat in De Lutte werd donderdag 4 september van 18.30 tot 21.15 uur een verkeerscontrole gehouden. De aandacht was met name gericht op de snelheid, het dragen van de gordel en alcoholgebruik. In totaal moesten 27 bestuurders een blaastest ondergaan. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Van de 186 op snelheid gecontroleerde bestuurders bleken er 24 te snel te rijden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij een 36-jarige automobilist uit De Lutte werd zelfs een overschrijding van 79 km per uur geconstateerd. Hij reed 159 km per uur terwijl slechts 80 km per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder werden twee bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen en één bestuurder wegens het niet handsfree bellen. (bps: 03-116985)

Alcoholcontrole

Van de 625 bestuurders blijken er 6 teveel gedronken te hebben

Losser en Oldenzaal

In de avond/nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 september heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties te weten in Losser (Enschedesestraat) en in Oldenzaal (Provinciale Rondweg N342 en Enschedesestraat). Bij 625 bestuurders werd een blaastest afgenomen. 8 personen werden aangehouden omdat de test uitwees dat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Daarvan gingen er twee vrijuit nadat de ademanalyse uitwees dat zij onder de grens zaten. De andere 6 bestuurders bleken echter teveel gedronken te hebben (0,6 tot 0,82 promille). Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Natuurlijk nog 6 teveel, maar de politie is tevreden met het resultaat van de controle. (bps: 03-117022)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --