Gemeente Amsterdam

Meer begeleidingstrajecten voor probleemjongeren 3 september 2003 - Herbert Raat

De wethouder Jeugd, Rob Oudkerk, en de voorzitter van de Raad van Bestuur van SaC-Amstelstad Jeugdzorg, de heer Binnendijk, ondertekenden onlangs een overeenkomst voor een stadsbrede inzet van Nieuwe Perspectieven in Amsterdam.

In het kader van de Aanpak Harde Kern Jeugd wordt Nieuwe Perspectieven uitgebreid met 200 trajecten. Dit betekent dat er vanaf 2004 jaarlijks 700 begeleidingstrajecten zullen worden gerealiseerd door Nieuwe Perspectieven.

Probleemjongeren

Nieuwe Perspectieven, onderdeel van SaC-Amstelstad Jeugdzorg, wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam. Het doel is om jongeren die in meervoudige probleemsituaties verkeren een nieuw maatschappelijk perspectief te bieden. Hierbij gaat het om school, werk of om een combinatie van beide. Daarnaast wordt ook de situatie thuis in de gaten gehouden en wordt ervoor gezorgd dat de jongeren een goede vrijetijdsbestedingen hebben zoals sport.

Een traject kost EUR 4.650 en wordt volledig betaald uit de gelden voor de Aanpak Harde Kern Jeugd. Onder het motto alleen het resultaat telt volgt aan het einde van het traject een eindevaluatie. Hierbij wordt als doel gesteld dat minimaal 70% van de jongeren niet meer afglijdt naar de oude situatie en doorstroomt naar werk of scholing.

Verantwoordelijk wethouder Rob Oudkerk: Dit traject moet ervoor zorgen dat door vroegtijdig optreden wordt voorkomen dat deze nu nog licht criminele jongeren doorgroeien naar de groep harde kernjongeren. Door ze te begeleiden naar een opleiding en/of werk en te zorgen voor een goede vrijetijdsbesteding kan dit worden afgewend.

© Gemeente Amsterdam