Politie Noord- en Oost Gelderland

Door de politie zijn met de aanhouding van een 20-jarige Rotterdammer, een 20-jarige Amsterdammer en 19-jarige inwoner uit Deventer, een 6-tal woninginbraken in Wilp(2), Deventer(2), Bathmen (1) en Olst(1) opgelost.

De 20 jarige man uit Rotterdam werd op 9 juli in Bloemendaal op heterdaad aangehouden naar aanleiding van een door hem gepleegde overval op een juwelier in Bloemendaal. Zijn handlanger de 20-jarige Amsterdammer werd enkele dagen later in de woning van de 19-jarige Deventenaar door de politie aangehouden. In deze woning werden goederen aangetroffen welke van diefstal afkomstig waren. Onder andere werden sieraden, paspoorten, filmcamera's en verrekijkers aangetroffen afkomstig van o.a. inbraken in woningen in eerder genoemde plaatsen. De waarde van de gestolen goederen liep in de 10 duizenden euro's.
De inbraken vonden plaats in de maand juni en begin juli. Een klein deel van de gestolen goederen is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaren.
Niet alle sieraden die inbeslaggenomen zijn genomen konden terug gebracht worden naar eigenaren. Deze zullen binnenkort (vermoedelijk 15 sept.) getoond worden in het AVRO-programma Opsporing Verzocht.

De aangehouden mannen zitten nog ingesloten.

Einde bericht.

Rein Brummel.