Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.15 u) Vrijdag, 5 september 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bromfietscontrole De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond, met assistentie van leden van de Koninklijke Marechaussee (uit Den Bosch, Weert en Heerlen) in Heerlen een bromfietscontrole gehouden. Daarbij werden totaal 187 bromfietsbestuurders gecontroleerd. Daarvan kregen totaal 108 bromfietsbestuurders een bekeuring of proces-verbaal. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het rode verkeerslicht, het niet dragen van een helm, slecht werkende remmen, nog geen 16 jaar zijn, slechte banden en een te hoog motorvermogen / te hoge constructiesnelheid (opgevoerd). Elf bromfietsen worden nader onderzocht in verband met geknoei met het
framenummer/goedkeuringsnummer.

Heerlen; bolletjes
De politie heeft afgelopen donderdagavond op de Bongerd in Heerlen een 22-jarige man uit Kerkrade aangehouden. Die wordt ervan verdacht op de Saroleastraat te hebben gedeald / gehandeld in verdovende middelen. Bij nadere controle bleek de verdacht totaal 58 bolletjes cocaïne bij zich te hebben. Die werden samen met het geld dat hij bij zich had, totaal ruim vierhonderdveertig Euro, in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Een andere man, een 29-jarige man uit Eindhoven werd donderdagnamiddag op de Saroleastraat aangehouden toen de politie zag dat hij een bolletje verstrekte aan een andere persoon. Bij nader onderzoek bleek de Eindhovenaar vijf bolletjes cocaïne bij zich te hebben die in beslag werden genomen. De aangehouden verdachte werd ingesloten in het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; aangehouden
Een bromfietseigenaar uit Heerlen zag afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.00 uur toen hij bij zijn op de Kouvenderstraat in Hoensbroek gestalde bromfiets kwam, dat was geprobeerd die te stelen (het slot te verbreken). Daarbij zag hij een drietal jongemannen wegrennen. Hij ging samen met een andere getuige meteen het drietal achterna en wist hen op de Klinckenbergstraat te achterhalen. De gewaarschuwde politie heeft de drie verdachten, drie jongemannen (17 / 17 / 19) uit Heerlen en Brunssum aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Een betonschaar dat het drietal bij zich had, werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in terzake de mogelijke betrokkenheid van het drietal bij deze poging diefstal.

Kerkrade; verstopt
Vanmorgen, vrijdagmorgenvroeg heeft de politie thuis in een woning in Kerkrade een 34-jarige man aangehouden. De politie had de man eerder al (gisteren) in een auto zien rijden waarvan de politie vermoedens kreeg dat de auto wel eens kon zijn gestolen. Bij nadere controle bleek de auto inderdaad te zijn gestolen en bij verder onderzoek kreeg de politie vermoedens omtrent de identiteit van de bestuurder. Daarop ging de politie de verdachte vanmorgenvroeg in de woning aanhouden, echter hij bleek onvindbaar. Bij nog eens goed zoeken, waarbij ook van een zitbank het zitgedeelte werd opgetild, vond de politie de verdachte liggend in de bank aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.