Gemeente Hoogeveen


---

5 september 2003

Raad van State verwerpt bezwaren tegen Buitenvaart

De Raad van State heeft deze week uitspraak gedaan in twee procedures over het nieuwe bedrijventerrein Buitenvaart 2 tussen Hoogeveen en Hollandscheveld. Op het noordelijk gedeelte van dit terrein bouwt DOC Kaas aan een nieuw zuivelpark. Beide bezwaren op grond van milieuregels zijn door de Raad van State verworpen.

De bezwaren tegen Buitenvaart waren namens omwonenden ingebracht. Het ging om een beroep op de Wet Geluidhinder. Het lawaai van verkeer en bedrijven voor de woningen in het gebied zou te hoog worden. Bovendien zou de gemeente de wettelijke procedures niet goed gevolgd hebben.

De Raad van State heeft een van de bezwaren om procedurele redenen niet-ontvankelijk verklaard. Het andere bezwaar is op juridisch-inhoudelijke gronden verworpen.

De uitspraken van de Raad van State betekenen dat de gemeente verder kan met het noordelijk blok van Buitenvaart 2. Riegmeer, het gedeelte ten zuiden van de Langedijk, is nog niet in ontwikkeling gebracht. Hiertegen loopt nog een procedure bij de Raad van State. Daarbij gaat het om de ligging ten opzichte van de ecologische hoofdstructuur. De uitspraak hierover wordt niet voor het eind van dit jaar verwacht.

© Copyright Gemeente Hoogeveen