Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.15 u) Vrijdag, 5 september 2003

District Sittard/Heerlen

Schinnen/Amstenrade/Hoensbroek/Brunssum; duo straatrovers Afgelopen donderdagmorgen vonden kort achter elkaar een aantal straatroven c.q. pogingen straatroof plaats. De eerste begon in Amstenrade. Omstreeks 09.50 uur kwam een bromfietsscooterbestuurder met achterop een duopassagier op de Hoofdstraat in Amstenrade naast een 45-jarige fietster/vrouw uit Oirsbeek rijden. In het voorbijgaan greep de duopassagier naar de tas die vrouw in het fietsmandje had liggen. Doordat het slachtoffer de tas goed vasthield, lukte het de straatrovers niet deze te stelen en reden op hun bromfietsscooter er vandoor .
Op de Altaarstraat in Schinnen, omstreeks 10.00 uur lukte het de beide straatrovers wel. Een 43-jarige vrouw uit Puth fietste in de richting van Oirsbeek toen een scooterbestuurder met duopassagier in het langsrijden haar tas van de fiets gristen. Met de buit reed het duo er vandoor in de richting Oirsbeek. In de gestolen tas bevonden zich een paar tientjes en papieren.
Omstreeks 10.15 uur vond op het Gebrookerplein in Hoensbroek een poging diefstal plaats. Daarbij greep de duopassagier van een bromscooter naar de tas die een bejaarde vrouw in het mandje van haar rollator had liggen. Dat lukte niet en het bejaarde slachtoffer wist zich ternauwernood met haar rollator staande te houden. De beide straatrovers reden zonder buit er vandoor.
Even later, omstreeks 10.39 uur werd een 67-jarige vrouw, die met haar snorfiets op de Tegelstraat in Brunssum reed, van haar tas beroofd door twee personen op een bromfietsscooter. Die gristen de tas van het slachtoffer uit het mandje van de snorfiets en reden met de buit er vandoor. In de tas bevonden zich een geldbedrag van ongeveer vijftig of zestig Euro, een bankpasje en papieren.
Later, omstreeks 12.07 uur, sloeg het duo straatrovers op de bromfietsscooter weer toe op de Brunssummerweg in Brunssum. Een 69-jarige vrouw uit Brunssum fietste op de Brunssummerweg toen twee personen op een bromfietsscooter naast haar kwamen rijden. De duopassagier griste vervolgens de tas van het slachtoffer uit het fietsmandje en de beide straatrovers reden vervolgens met de buit er vandoor in de richting van Amstenraderveld. In de tas bevonden zich een geldbedrag van ongeveer zestig Euro en een paar bankpasjes. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in en vermoedt dat het in al deze gevallen van straatroof gaat om dezelfde twee straatrovers. Beide straatrovers, zowel de bestuurder als diens duopassagier, zaten op een donkerblauwe bromfietsscooter, droegen beide donkergekleurde kleding en met donkerkleurige bromfietshelmen.