Politiebond ACP

Ledenvergadering:

onderhandelingsakkoord ABP

Afgelopen juli is er een onderhandelingsakkoord bereikt voor wijzigingen in de Pensioenregeling van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Het ABP beheert de pensioenen van alle medewerkers van overheidssectoren, dus ook die van u.

Door de forse stijging van de verplichtingen van het ABP (onder meer door gestegen salarissen, daling van de marktrente en tegenvallende beleggingsopbrengsten) is een herstelplan voor het huidige pensioenstelsel noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we vasthouden aan een evenwichtig en solidair pensioensysteem zoals we dat tot op heden kennen.

Belangrijkste onderdeel in het akkoord is de invoering van een middelloonsysteem per 1 januari 2004. Maar ook ligt er een onderhandelaarsakkoord over de halvering van het nabestaandenpensioen. En over het beperken van de premievrije pensioensopbouw voor mensen die (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt zijn.

De vakorganisaties van de overheidssectoren mogen eind september hun oordeel geven over het onderhandelingsakkoord. Daarom wil de Politievakorganisatie ACP graag een toelichting geven op de toekomstige veranderingen. Bovendien willen wij de mening van onze leden over deze grootse plannen peilen, zodat wij er zeker van zijn dat wij úw mening vertegenwoordigen.

Vraagt u zich af

* wat er allemaal gaat veranderen op het gebied van pensioenen?
* hoe het nu precies zit met het middelloonstelsel?
* voor wie de nieuwe afspraken gelden ?

Dan nodigt de Politievakorganisatie ACP u uit om één van de volgende ledenvergaderingen bij te wonen:

Donderdag 11 september 2003

In "Heerlickheijt Villa de Vier Jaargetijden" Noordstraat 36 te Tilburg

Van 14.00 tot ± 16.00 uur

Dinsdag 16 september 2003

In "De nieuwe Buitensociëteit" Stationsplein1 te Zwolle

Van 14.00 tot ± 16.00 uur

Dinsdag 23 september 2003

In congresbedrijf "Aristo" Teleportboulevard 100 te Amsterdam

Van 14.00 tot ± 16.00 uur

Deze Blauwe Kop s.v.p. vermenigvuldigen en verspreiden.