Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (5/9)

vrijdag, 5 september 2003

Verdachten gewapende overvallen Baarle Nassau en Alphen aangehouden

BREDA- De politie heeft gisteravond een man uit Tilburg en Hilvarenbeek aangehouden, omdat ze worden verdacht betrokken te zijn bij de overvallen op een juwelier in Baarle Nassau en Alphen. Vorige week vrijdag werd rond half zes een juwelier aan de Kerkstraat in Baarle-Nassau overvallen. Kort daarna een juwelier aan de Goedentijd in Alphen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij de overval in Baarle Nassau sloegen de daders op de vlucht toen het ze kort na binnenkomst kennelijk te heet onder de voeten werd toen de vriendin van de eigenaar tegen de overvallers zei dat de politie al was gewaarschuwd. In Alphen werd de eigenaresse met een vuurwapen bedreigd en sloeg een van de twee overvallers een ruit van een vitrine in werden sieraden buitgemaakt. De Opel Kadett, die de daders als vluchtauto gebruikten werd korte tijd later bij een recreatiegebied in Alphen teruggevonden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Bromfietscontrole Etten-leur

BREDA Tijdens een gisteravond gehouden bromfietscontrole heeft de politie van het team Etten-Leur 36 maal bekeurend opgetreden. Opgevoerd waren 16 bromfietsen, zonder helm reden 11 bestuurders. De overige overtredingen waren onder andere voor geen bromfietscertificaat, versleten banden of geen gele plaat. Van de 34 gecontroleerde bromfietsen waren er 15 wel in orde. De controles werden gehouden op diverse plaatsen in Etten-Leur wonder de Markt, Liesbosweg, Waldhoornlaan, Tamboerijn.

Jongeren steken struiken en coniferen in brand

Zevenbergen- Een nog onbekend groepje opgeschoten jongeren heeft gisteravond op een aantal plaatsen in Zevenbergen coniferen en struiken in brand gestoken. De bewoners konden met tuinslangen zelf de schade beperken. De brandweer deed het nablussingswerk. De brandstichtingen vonden plaats op het Suikerpad, Twintighoven, Zomerland. De politie stelt een onderzoek in.

Inwoner uit Assen gaat met glaasje op over de kop

BREDA- Een 34 jarige inwoner uit Assen is gisteravond rond 22.30 uur op de Bredaseweg in Chaam met zijn auto in de berm terecht gekomen en over de kop gegaan. De man bleek te veel te hebben gedronken. Hij man verklaarde uitgeweken te zijn voor een tegenligger. Met de 8 pilsjes die hij op had kon hij nog wel goed autorijden was zijn reactie tegenover de politie. Het promillage van de bestuurder bleek rond de
1,6 o/oo te liggen. Het rijbewijs van de onfortuinlijke bestuurder is ingevorderd. De auto zou mogelijk niet verzekerd zijn.

Ramkraak Etten-Leur

ETTEN-LEUR- Vannacht rond halfzes is een winkelpui aan de Hof van den Hout in Etten-Leur door nog onbekende dader(s) met een auto geramd. Een geldkistje en een kluisje met wat administratieve gegevens is door de dader(s) buitgemaakt. De schade aan het pand is nog onbekend, maar vele malen groter.

School zwaar gedupeerd
Dieven stelen 12 computers uit leslokaal

ETTEN-LEUR- Uit een leslokaal van een basisschool in de wijk Hooghuis zijn vannacht 12 lescomputers gestolen. De inbraak werd door een personeelslid van beveilingsbedrijf ontdekt. Die had drie verdachten zien wegrennen. Van de inbrekers ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Aanrijding met letsel

ZEVENBERGEN - Donderdagavond omstreeks 17.00 uur vond er op de Langeweg te Zevenbergen een kop-staart aanrijding. Hierbij raakte een 17-jarige vrouw uit Klundert als passagier in een van de autos gewond en met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis. Bij deze aanrijding waren drie voertuigen betrokken. Eén bestuurster had te laat in de gaten dat door de auto die voor haar reed geremd werd. Een passagier uit de tweede auto werd met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Diefstal gas-olie en vervuiling grond

ZEVENBERGSCHEN HOEK- In de nacht van woensdag op donderdag is uit een olietank vanaf het HSL-terrein aan de Hoge Zeedijk te Zevenbergsche Hoek een onbekende hoeveelheid gas-olie ontvreemd. In de tank zat ongeveer 300 liter gas-olie. Men heeft na de diefstal de vulslang op de grond gegooid waardoor de overgebleven gas-oilie in de grond is terechtgekomen. Ongeveer 80 vierkante meter grond is vervuild. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De gasolie is zoveel mogelijk uit de grond opgezogen. Volgende week zal de politie in samenwerking met het Hoogheemraadschap een nacontrole doen.

Camera spot stelende fietsendief

BREDA Vannacht spotte de camerawaarnemer in het uitgaanscentrum het gedrag van een man die op de Visserstraat druk bezig was met een tang de ketting van een hangslot van een fiets door te knippen. De politie kon de verdachte, een 36 jarige Bredanaar, op heterdaad aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bron: R.v.Kuik