Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-09-2003
Politieberichten 5/9 07.00 t/m 13.00 uur

Aldsjerk: inbraak in bedrijf
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de van Sminiaweg. De toegangsdeur van het kantoor werd opengebroken. In het pand stonden 3 kassas, die zijn leeg gehaald. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Mûnein. Hoe groot de buit was, is niet bekend.

Gorredijk: winkeldief aangehouden
Vrijdag omstreeks 10.16 uur werd in een supermarkt aan de Formanjestrjitte een 28-jarige inwoonster van Gorredijk aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had flessen frisdrank weggenomen. Een medewerkster van het bedrijf heeft de verdachte aangehouden. De zaak wordt afgehandeld via Kort-Om.

Heeg: inbraak autos
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto. De auto stond op de oprit van een woning aan de Molefinne. Een portier werd opengewrikt en uit de auto is een autoradio weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige inwoner van Heeg. Daarnaast werd er ingebroken in een andere auto die ook op de Molefinne geparkeerd stond. Men heeft een slot van geforcereerd en een cd-speler weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner uit Heeg.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tussen onderdag 18.00 uur en vrijdag 06.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Orionweg. Men heeft een deur geforceerd. Er werd gereedschap meegenomen waaronder onder andere een aggregaat en een stokzaag. Aangifte werd gedaan door een 60-jarige inwoner uit Reduzum.

Oudehorne: inbraak bedrijf
Tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 08.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Schoterlandseweg. Men heeft een deur geforceerd en voor enkele duizenden euros aan geld weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner uit Oudehorne.

District Noordoost

Start gordelactie bij basisscholen

In het kader van het project Wij gaan weer naar school van 3VO gaat de politie in Noordoost Fryslân meer toezicht houden op het dragen van autogordels en het gebruik van kinderzitjes. De controles worden met name uitgevoerd langs routes van en naar basisscholen. Samen met 3VO wordt het publiek gewezen op de draagplicht van de autogordel en de risicos van het autorijden zonder gordel. Communicatie-middelen zoals posters en folders ondersteunen deze actie en wijzen het publiek op de risicos. Als de politie constateert dat de gordel niet wordt gedragen en/of er niet gebruik wordt gemaakt van een kinderzitje zal de politie verbaliserend optreden. De boete voor het niet dragen van een gordel of het niet gebruiken van het kinderzitje bedraagt 40,-.

Bureau Communciatie, 0900-8844