Politie Midden- en West Brabant

Agent mishandeld

Bergen op Zoom, 5 september 2003

Dit is een vervolg op het persbericht Agent gewond dat donderdagavond is uitgegaan

Agent mishandeld na aanhouding minderjarige

SINT WILLEBRORD: Donderdagavond heeft een wijkagent van Sint Willebrord omstreeks 21.30 uur aan het Emmausplein een minderjarige jongen uit die plaats aangehouden omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Omdat de jongeman zijn naam niet wilde geven en hij de politieman bovendien beledigde, is hij voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Een familielid van de verdachte minderjarige is korte tijd later naar het bureau gekomen, wat resulteerde in onenigheid. Deze situatie liep dermate uit de hand dat de politieman ook overging tot aanhouding van het 42-jarige familielid. De politieman werd vervolgens in het bureau door hem en andere personen bedreigd en mishandeld. De politieman voelde zich tijdens de schermutselingen genoodzaakt de pepperspray te hanteren en een waarschuwingsschot in de lucht te geven om zijn belagers af te schrikken. De verdachten hebben hierop het bureau verlaten. De minderjarige verdachte bleef in het bureau achter, maar is door de politie in de loop van de nacht op vrije voeten gesteld.

De politieman liep bij de schermutseling onder andere een gebroken neus op en is overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Hij mocht dezelfde nacht nog naar huis keren.

De zaak is in onderzoek bij de recherche van het district Bergen op Zoom. De politie heeft op dit moment nog geen verdachten kunnen aanhouden.

Het bovenstaande persbericht is een gezamenlijk bericht van het Openbaar Ministerie in Breda en de politie in het district Bergen op Zoom.

Bron: Manon Ostendorf