Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  5 september 2003                                              
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Officiële opening nieuw Politiebureau voor oostelijk deel van Nijmegen

Vrijdagmiddag 12 september rond 15.30 uur zal het nieuwe politiebureau aan de Gelderselaan 43 door wethouder P. Depla als loco-burgemeester van Nijmegen officieel worden overgedragen aan het "Politieteam Oud-Oost". De gemeente geeft daarmee het intern geheel gerenoveerde gebouw van de voormalige Limoskazerne aan de politie in gebruik. Het exterieur van gebouw nummer 16, de voormalige "cantine", is behouden gebleven. Rechts naast de ingang prijkt nu het politielogo.


Sleutel

De voor de overdracht genodigden komen eerst bij elkaar in café-restaurant "Groenewoud" aan de Groesbeekseweg. Vandaar zullen zij, voorafgegaan door het Politiekapel van de Politie Gelderland-Zuid, lopend naar het nieuwe politiebureau gaan. Volgens plan komt er dan enkele malen een vliegtuigje laag over waaruit aan een parachute de sleutel van het nieuwe bureau wordt gedropt waarmee het bureau ontsloten kan worden. De genodigden zullen dan tot omstreeks 18.00 uur ook het bureau van binnen kunnen bekijken.

Open huis
Zaterdag 13 september vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur wordt het publiek in de gelegenheid gesteld om het bureau te komen bekijken. Bij het bureau zijn dan ook enkele politievoertuigen opgesteld. Ook zal er meerdere malen een korte demonstratie van het werk van een politiehond en zijn geleider worden verzorgd.


Gebiedsgebonden werken

Het team telt 31 medewerkers en werkte tot 15 augustus vanuit het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat. In het kader van gebiedsgebonden werken om politiezorg tot in de wijk te bieden, vond de politie in samenwerking met de gemeente deze locatie. De politie beoogt daarmee het kennen en gekend worden te stimuleren. Het team is belast met alle politietaken. Het laat zich daarbij ondersteunen door districtelijke en regionale diensten die in het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat gevestigd zijn.
(voor vragen over dit bericht kunt u bellen met Piet Versteegt, GSM 06-53715565)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Man schiet op politiebureau
Vannacht kwam aan het hoofdbureau van politie een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats binnen. Hij hield een onduidelijk verhaal en verliet even later weer het bureau. Na eerst de loopbrug voor het bureau afgelopen te zijn, liep hij weer terug en pakte plotseling een pistool. Hij schoot eerst in de lucht en richtte daarna op de nachtdeur, waarachter een medewerker van de politie achter de balie zat. De man schoot, maar de kogel kwam niet door het veiligheidsglas van de deur. Twee agenten die juist op dat moment bij het bureau arriveerden, konden de man aanhouden. Hij werd ingesloten.


Motor gestolen

Donderdagavond verdween van de Ridderstraat een oranje KTM-crossmotor, kenteken KLE-RV3. Een 38-jarige man uit Kleef deed aangifte.


Aanhoudingen

Donderdagavond kwam een melding binnen dat er ingebroken zou worden aan een bouwterrein tussen Oude Graafseweg en Graafseweg. Ter plaatse troffen agenten drie Nijmegenaren van 17, 14 en 18 jaar. Zij bleken op het bouwterrein te hebben ingebroken. De drie werden overgebracht naar het bureau.
Twee Nijmegenaren van 20 en 21 jaar werden vannacht op Mariënburg aangehouden. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat zij in een auto aan het inbreken waren. De twee werden overgebracht naar het bureau.


District Tweestromenland


Dreumel - autodiefstal

Van de Ruivertweg verdween vannacht een paarse Audi RS4, kenteken 94-GJ-XF. De daders braken eerst in en namen de autosleutels mee. De wakker geworden 41-jarige aangever zag drie mannen er met zijn auto vandoor gaan.



District De Waarden



Lienden - schennispleger aangehouden, bekent meerdere gevallen

Een 18-jarige vrouw uit Lienden deed aangifte. Zij fietste donderdagmiddag op de Burgemeester Houtkoperweg toen haar een auto langzaam passeerde, terwijl de bestuurder zich zat te bevredigen. De vrouw wist het kenteken te onthouden en belde direct na thuiskomst de politie. Deze kon later een 25-jarige man uit Maurik in zijn woonplaats aanhouden. Hij bekende de schennispleging en nog een aantal eerdere gevallen die de afgelopen maanden in de omgeving hadden plaatsgevonden.



Zaltbommel - aanhoudingen na vechtpartij

Vannacht werden op de Markt twee mannen aangehouden, een 37-jarige man uit Rossum en een 32-jarige man uit Zaltbommel. De politie kreeg een melding van een vechtpartij. Toen de agenten ter plaatse kwamen boden de twee hevig verzet tegen de politie en werden daarom aangehouden.


Rossum - bedrijfsinbraak

Aan de Burgemeester van Randwijckstraat werd vannacht ingebroken. Men forceerde een ruit. Er worden sigaretten en postzegels vermist.


Buren - mishandeling

Een 18-jarige man uit Tiel deed aangifte. Hij werd op de Tielseweg door meerdere mannen geslagen na een eerdere woordenwisseling met een van hen. De man reed op zijn fiets en werd door de daders, die op scooters waren, er vanaf getrapt en geslagen en geschopt. Na afloop miste hij geld en zijn GSM. De politie hield later drie jongens van 13, 16 en 17 jaar, allen uit Buren, aan. De twee van 13 en 17 werden later heengezonden. De 16-jarige hoofdverdachte is ingesloten.

Tiel - aanhouding
Vannacht kwam een melding binnen van een inbraak bij een school aan de Hertog Karellaan. De politie trof ter plaatse twee Tielenaren van 18 en 20 jaar in de struiken aan. Zij werden overgebracht naar het bureau.

Asch - oorzaak brand zeer waarschijnlijk brandstichting

Naar aanleiding van een brand in een loods aan de Culemborgseweg in Asch, afgelopen zondag, heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Daarbij is vastgesteld dat de oorzaak zeer waarschijnlijk brandstichting is. Het onderzoek wordt nog voortgezet. In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar een getuige die kort na het uitbreken van de brand foto's van de brand heeft gemaakt. Het betreft een ongeveer 17-jarige jongeman op een scooter, ongeveer 1.80 mtr. lang met kort donkerblond haar. De politie van het team Buren wil graag met hem in contact komen. Het team Buren is bereikbaar via telefoonnummer 0900 - 8844.

(Informatie over dit bericht bij Ben van Ingen Schenau, tel 06 - 51 59 24 22)


---- --



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39