IDTV

IdtV krijgt nieuwe aandeelhouder

Diemen-Zuid, 4 september 2003 - Ingaande heden is de Chrysalis TV-Group verkocht aan MBI. IdtV komt hierdoor, als onderdeel van de groep, volledig in handen van een nieuwe aandeelhouder. Het MBI-team bestaat uit de oprichters en bestuurders van de grootste productiemaatschappij van Engeland. Met de aankoop beoogt MBI interessante internationale kansen voor de producenten in de groep.

Aandeelhouder
Achter MBI staat investeringsmaatschappij Bridgepoint Capital. MBI is opgericht door Steve Morrison, Jules Burns en David Liddiment. Steve Morrison was de voormalige Chief Executive van Granada plc, de grootste en meest succesvolle onafhankelijke televisieproducent van Engeland. Jules Burns was de Managing Director of Operations van Granada plc en David Liddiment was na diverse managementposities bij Granada plc Director of Channels van ITV Network, de grootste aanbieder van commerciele zenders in Engeland.

Andere producenten in de groep
Met de aankoop van de Chrysalis TV-Group is MBI, naast het Nederlandse IdtV, eigenaar geworden van onder meer de Engelse producenten Cactus (vnl. entertainment), Bentley (vnl. drama), Chrysalis TV (vnl. sport) en de Nieuw Zeelandse producent South Pacific (drama en film).

IdtV
IdtV is een van de belangrijkste pijlers van MBI. Zij heeft op de Nederlandse markt een sterke positie als producent van uiteenlopende communicatiemiddelen voor bedrijven, omroepen en overheidsinstellingen. Zo produceert IdtV naast de vele tv-programma's grootschalige bedrijfsevenementen, ontwikkelt zij promotie- en wervingscampagnes, internetprojecten en brengt zij boeken, CD's en DVD's op de markt. Ook Nederlands succesvolste bioscoopfilms van dit jaar, De Tweeling en Van God Los, zijn door IdtV geproduceerd.

IdtV is in 1977 opgericht door Harry de Winter. In 1994 werd 50% van
de aandelen verkocht aan Chrysalis PLC. In 1996 werd de resterende 50% verkocht aan VNU. VNU verkocht haar pakket aandelen in 2001 aan Chrysalis. Chrysalis heeft haar 100% belang nu verkocht aan MBI.

Frank de Jonge, Chief Executive Officer IdtV: 'De nieuwe aandeelhouder stimuleert een intensievere samenwerking tussen de producenten in de groep. Dit vergroot de kansen op het internationaal verkopen van televisieformats van IdtV aanzienlijk. Er
zullen dan ook geen nadelige gevolgen zijn voor de werkgelegenheid binnen IdtV.'

Steve Morrison, MBI: 'Zowel de mensen achter IdtV als haar producties zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast maken het mediumonafhankelijk denken en de veelzijdigheid van de televisieproducties IdtV van strategisch belang voor gehele groep. Ik
kijk uit naar de uitwisseling van talent en de synergie op het gebied
van formatontwikkeling.'