Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (5/9)

Oosterhout, vrijdag 5 september 2003

Inbraak bedrijf
HANK: Binnen een week tijd is voor de tweede keer ingebroken in een horecabedrijf aan de Keizer Napoleonweg te Hank.Gelukkig bleef het deze keer bij een poging. Er werd niets weggenomen. Deze inbraak vond plaats op vrijdag 5 september 2003 tussen 02.00 uur en 02.20 uur.

Rijden onder invloed
GIESSEN: Kort na middernacht bekeurde de politie een 49-jarige inwoner van Wijk en Aalburg wegens het rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Parallelweg toen hij een auto bestuurde terwijl hij teveel alcohol had genuttigd. De ademanalyse gaf een uitslag van 340 ug/l. De bestuurder werd met een dagvaarding en een rijverbod voor 2 uur naar huis gestuurd.

Bromfietser geflitst met 98 km/u
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie controleerde circa 1097 passerende voertuigen op snelheid in de gemeente Drimmelen.In totaal zijn 142 overtreders bekeurd.
LAGE ZWALUWE, Oude weg (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip: 12.25 uur tot 14.25 uur
Aantal passanten: 288
Aantal overtreders: 19
Hoogste snelheid: 72 km p/u.

TERHEIJDEN, Moerdijkseweg (maximum snelheid 80 km/u) Tijdstip: 15.05 uur tot 18.35 uur
Aantal passanten: 809
Overtredingen: 123
Hoogste snelheid: 136 km p/u
Bijzonderheid: een bromfietser met 98 km/u.

Man steelt brommobiel van bejaarde vrouw
WAALWIJK: Op vrijdag, 5 september omstreeks 03.55 uur arresteerde de politie een 23-jarige Waalwijker. Hij had zich eerder die nacht al op verdachte wijze opgehouden bij woningen en was toen in een brommobiel vertrokken. Directe zoek acties van de politie leverde toen niets meer op. n Uur later verscheen hij echter weer op dezelfde locatie, waarbij het door de politie werd opgepakt. Het brommobiel waarmede hij zich verplaatste bleek gestolen te zijn. Dat gebeurde bij aanleunwoningen van een bejaardencentrum aan de Mercatorlaan. De politie controleerde alle ramen en deuren van woning in en rond het bejaardencentrum. Niets wees op eventuele inbraken. De verdachte is na verhoor in de loop van vrijdagmiddag weer in vrijheid gesteld. Het brommobiel is eigendom van een 84-jarige vrouw uit Waalwijk.

Messteek bij alcoholgebruik
WAALWIJK: Een 29-jarige inwoner uit Waalwijk is opgenomen in het Twee Ziekenhuis te Tilburg. Hij liep in de avond van donderdag, 4 september 2003 een kleine steekwond op, waarop hij zijn broer belde die hem naar het ziekenhuis bracht. Deze schakelde de politie in. De persoon bleek in het Wandelpark aan de Burgemeester Moonenlaan te zijn gestoken. Het slachtoffer had met een aantal bekenden alcohol gedronken in het Wandelpark. Iets wat de groep wel vaker deed. Op een gegeven moment is er ruzie ontstaan. Over de exacte toedracht heeft de politie op dit moment nog geen duidelijkheid. De zaak is in onderzoek. Het slachtoffer is niet levensgevaarlijk gewond maar is wel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Diefstal uit bedrijf
WAALWIJK: Op vrijdag 5 september 2003 omstreeks 03.24 uur kreeg de politie er een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Grotestraat in Waalwijk. Men was via de achterzijde het terrein op gekomen en heeft een ruit vernield naast de deur. Nog niet bekend is wat er werd ontvreemd.

Alcoholcontrole: 67 x niet gedronken, 1 x wel
OOSTERHOUT: Donderdagavond 4 september rond 22.06 uur hield de politie tijdens een verkeerscontrole een 35 jarige man uit Oosterhout aan. Dat gebeurde op de Burgemeester Elkhuizenlaan. De man reed in zijn personenauto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 300 ug/l. De maximale toegestane grens is 220 ug/l . De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van 2 uur opgelegd. Van 67 andere bestuurders werden op diverse plaatsen in Oosterhout ook blaasproeven afgenomen maar deze bestuurders hadden niets gedronken. Man vernield auto van rivaal
OOSTERHOUT: Op donderdagavond 4 september kreeg de politie de melding dat er op het parkeerterrein aan de Everdenberg een auto werd gesloopt. Getuigen gaven het kenteken van de personenauto waarin de dader was weggereden door aan de politie. Deze hielden later een 39-jarige verdachte aan, in zijn woning in Raamsdonksveer. Het bleek te gaan om de nieuwe vriend van ex-vrouw van de eigenaar van de auto. De dader verklaarde dat hij zich niet meer kon beheersen door de ruzies tussen de twee ex-echtelieden. Aan de verdachte is een dagvaarding uitgereikt om zich op 11 november te verantwoorden voor de rechter in Breda.

Bron: Jeroen Steenmeijer