Politie Zaanstreek-waterland



13:21 04-SEP-03
LOC: ZAANDAM, BERGUMERMEER

Gereedschap uit bedrijfsbus gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag heeft men een flinke partij gereedschap uit een bedrijfsbus gestolen. Men kwam de bus binnen door het slot van een schuifdeur te forceren. Uit de bus stal men elektrisch- en handgereedschap met een waarde van ongeveer E 3700,--

13:39 04-SEP-03
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM

Winkeldieven met flinke buit aangehouden

Een 29-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige uit Amsterdam werden door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had de politie gewaarschuwd en de signalementen van de mannen en de auto waarin zij wegreden doorgegeven. Daarop zagen surveillerende agenten de auto rijden en hielden deze aan. In de auto werden diverse van diefstal afkomstige kledingstukken uit een winkel aan de Gedempte Gracht in Zaandam aangetroffen. De kleding zat in een speciaal geprepareerde tas, die activering door het winkelalarm moet voorkomen. Ook vonden de agenten een vuilniszak met kleding op de achterbank, waar de prijskaartjes nog aanhingen. Deze kleding was afkomstig uit een winkel in Volendam. De totale waarde van de ontvreemde kleding bedroeg bijna E 2700,- De mannen werden ingesloten.

15:08 04-SEP-03
LOC: ZAANDAM, POELENBURG
ZAANDAM, E. HEIMANSSTRAAT
Inbrekers laten grote puinhoop achter
Bij inbraken op klaarlichte dag in woningen hebben inbrekers een grote puinhoop achtergelaten. Men is de woningen tussen één uur en vier uur 's middags binnengedrongen door de sloten van de voordeuren met grof geweld te forceren. In de woningen heeft men de inhoud van alle kasten in het hele huis over de grond verspreid en zelfs een paar kasten omver getrokken. Door de grote puinhoop konden de bewoners nog niet zeggen of er iets is gestolen. Het is de inbrekers kennelijk niet te doen geweest om de audioapparatuur, want deze was nog aanwezig.

19:51 04-SEP-03
LOC: ZAANDAM, ZUIDERVAART
Vrouw aangehouden wegens mishandeling en belediging agente
Een 66-jarige vrouw uit Zaandam werd door de politie aangehouden wegens mishandeling en belediging van een agente. De echtgenoot van de vrouw werd door de politie thuis gebracht, nadat hij was gehoord wegens het doorrijden na een aanrijding. Direct bij aankomst bij de woning begon de vrouw de agenten uit te schelden. Daarbij pakte zij een gietijzeren tuinstoel en sloeg daarmee naar de agente. Bij het afweren van de stoel raakte zij gewond aan haar duim. Vervolgens werd geprobeerd de vrouw tot bedaren te brengen, maar deze greep later een kunststof tuinstoel en probeerde deze in de richting van de agenten te gooien. Dit werd echter door omstanders belet. Daarop werd de vrouw aangehouden en later in verzekering gesteld. Bij controle in het ziekenhuis bleek, dat de duim van de agente mogelijk is gebroken, doch dit is door de zwelling pas over enkele dagen met zekerheid vast te stellen.

22:41 04-SEP-03
LOC: OOSTZAAN, ZUIDEINDE
Bromfietser breekt been bij aanrijding
Een 16-jarige bromfietser uit Oostzaan werd met een gebroken been naar het VU ziekenhuis in Amsterdam gebracht na een aanrijding met een auto. De 71-jarige automobilist uit Zaandam reed over het Zuideinde uit de richting van Amsterdam en sloeg bij de kruising met de Kerkstraat linksaf deze straat in. Daarbij zag hij de hem tegemoet komende en recht doorgaande bromfietser over het hoofd, waarna de aanrijding volgde. De bromfiets werd onherstelbaar beschadigd en de auto liep zware schade op.

02:49 05-SEP-03
LOC: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Glaasje te veel
Een 37-jarige automobiliste uit Assendelft werd door de politie aangehouden, omdat zij teveel had gedronken. Een ademanalyse op het bureau gaf 675 ug/l als uitslag, ruim drie maal zoveel als is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en met een rijverbod van zeven uur werd zij later weer in vrijheid gesteld.

09:22 05-SEP-03
LOC: BROEK IN WATERLAND, NOORDMEERWEG
ROOMEINDE
Diefstal auto mislukt door startonderbreker
Vermoedelijk vanwege de startonderbreker is de diefstal van een auto aan de Noordmeerweg afgelopen nacht mislukt. Men had de sleutels van de auto uit een woning weggenomen. Men was de woning binnengekomen door een bovenlicht aan de achterzijde van de woning te forceren. De hele benedenverdieping werd doorzocht. Men nam wel een laptop met externe harde schijf, een telefoon, een groen bomberjack en ongeveer 120 DVD's weg. De bewoners van de woning hebben niets van de inbraak gemerkt.
Aan het Roomeinde lukte het wel de auto weg te nemen. Ook hier had men de sleutels uit een woning weggenomen. Deze woning kwam men binnen door een deur open te breken. Naast de autosleutels en de auto nam men ook twee portemonnees en een mobiele telefoon weg.


---- --