Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-09-2003


Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Perspiket tot maandagochtend

Diefstallen uit autos
ASSEN Een 37-jarige man uit Assen deed aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond op de parkeerplaats aan de Gerard Doustraat. Uit de auto is een cd- speler en een zaklantaarn ontvreemd. De inbraak heeft paatsgevonden tussen donderdag 17.30 uur en vrijdag 7.00 uur. Het is niet bekend hoe de dader is binnengekomen. Aan de Zilverschoonstraat is tussen donderdagavond 23.45 uur en vrijdag 8.00 uur ingebroken in een auto. Door een zijruitje in te slaan, is men binnengekomen. Uit de auto is een cd speler weggenomen. De auto stond op de parkeerplaats. De 48-jarige eigenaar uit Assen deed aangifte.
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een personenauto aan de Tulpenstraat. Uit de auto, die op de parkeerplaats stond, is een cd speler ontvreemd. Om binnen te komen is het portierraam vernield. Deze eigenaar, een 31-jarige man uit Assen, deed eveneens aangifte.
Ook aan de IJsselstraat is een onbekende auto-inbreker actief geweest. In de loop van donderdagnacht is de cd speler meegenomen. De 43-jarige eigenaresse deed aangifte. Het is nog onbekend hoe de dader is binnengekomen.

Inbraak in café
DE WIJK Een 43-jarige eigenaar uit De Wijk deed vrijdagmorgen aangifte van inbraak in zijn café aan de Dorpsstraat. De daders hebben donderdagnacht de toegangsdeur met grof geweld opengebroken. Uit het café is echter niets meegenomen.

Diefstal uit bedrijf
EMMEN Uit een bedrijf aan de Hooggoorns zijn 6 flatscreen monitoren gestolen. Het is niet bekend wat de totale waarde is of hoe de daders zijn binnengekomen.
De 36-jarige eigenaar uit Emmen deed namens het bedrijf aangifte.

Vrouw gewond na val met fiets
HOOGEVEEN Vrijdag rond 12.45 uur is een 73-jarige vrouw uit deze plaats gewond geraakt na een val met haar fiets. Ze reed over de Zuidwoldigerweg en moest daar tussen rioolbuizen doorfietsen, die daar vanwege werkzaamheden op het fietspad lagen. Ze raakte een van de buizen en kwam te vallen. Ze liep daarbij verwondingen in haar gezicht op en is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Zonnewijzers gestolen
RODEN Donderdagnacht zijn aan de Raiffeisenlaan twee zonnewijzers uit tuinen gestolen. Een zonnewijzer heeft een groene gietijzeren voet waarop vier leeuwtjes staan. Het voetstuk is gevuld met beton. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Getuigen van verkeersongeval gezocht
DE PUNT Een 33-jarige inwoner van Assen reed vrijdagmorgen rond kwart over 10 op de linkerrijstrook van A28 in een bestelauto van het merk Mercedes. Op de rechterrijstrook, eveneens in de richting van Groningen, reed een donkerkleurige Audi. Op de plek waar de N34 en de A28 samenkomen, stuurde de bestuurder van de Audi plotseling naar links. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde de eerstgenoemde bestuurder naar links, raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand in de rechterberm. De bestelauto is door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie is op zoek naar getuigen en naar de bestuurder van de Audi. U kunt contact opnemen via 0900-8844.