Gemeente Breda

Persberichten

05-09-2003

Burgemeester C.G.J. Rutten van Breda kondigt vertrek aan

afbeelding: Burgemeester_Rutten_gr
Burgemeester C.G.J. Rutten van Breda heeft vandaag bekendgemaakt dat hij per

1 augustus 2004 Hare Majesteit de Koningin verzoekt hem ontslag te verlenen. De burgemeester gaat per die datum gebruik maken van de FPU-regeling. Persoonlijke overwegingen liggen aan dit besluit ten grondslag; de burgemeester wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin en zijn vele hobbys. Sinds 19 januari 1996 is Rutten burgemeester van Breda. Op 16 juli 2004 neemt hij afscheid.

De afgelopen periode heeft de burgemeester gebruikt om in privésfeer zijn toekomst te overwegen. Rutten vond het geen eenvoudige beslissing: Burgemeester zijn van Breda is een van de mooiste functies die je kunt bekleden. Hij heeft desondanks besloten vanaf genoemde datum van de vervroegde pensioenregeling gebruik te maken om zo in de gelegenheid te zijn meer tijd aan zijn gezin en zijn vele hobbys te besteden.

Burgemeester Rutten maakt zijn vertrek nu al bekend om voldoende tijd in te ruimen voor de procedure om zijn opvolging goed te regelen en zo de continuïteit voor de stad te waarborgen. Dat is van belang, omdat Breda op dit moment een aantal belangrijke ontwikkelingen kent, zoals de komst van de HSL; de ontwikkeling van het stationsgebied, de spoorzone en de heropening van de oude haven. Tot de datum waarop hij vertrekt zal Rutten zich uiteraard volledig inzetten voor Breda en haar inwoners. Dat betekent dat belangrijke themas als openbare orde en veiligheid bovenaan zijn agenda blijven staan.

Op 16 juli 2004 bekleedt Rutten precies 29 jaar het burgemeestersambt. Vanaf 1975 deed hij dat in de gemeente Nuth, vanaf 1985 was hij burgemeester in Middelburg en vanaf 1996 dus in Breda. Een geweldige stad met een mooie toekomst en een historie om jaloers op te zijn, aldus burgemeester Rutten. Hij blijft in Breda wonen en zal met veel genoegen deelnemen aan het maatschappelijk leven in deze stad.

Breda, 5 september 2003