DAF Trucks

Persbericht van Peterbilt, verspreid door DAF Trucks N.V.

Peterbilt Model 379X:
De droom van elke trucker

Peterbilt's speciale Model 379X is door het rijkelijk toepassen van chroom, gepolijst aluminium, staal en leer een oogverblindende truck, zowel van buiten als in de cabine. Het model werd medio mei geĂŻntroduceerd tijdens de Mid-America Trucking Show in Louisville, Kentucky en is sinds kort leverbaar in Noord-Amerika, op speciale bestelling.

Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van Model 379X vallen de vele onderdelen op van aluminium, chroom en staal. Zo zijn de spatborden en de balken op de imposante grille van gepolijst aluminium en loopt er over de motorkap een brede strook van hetzelfde materiaal. De twee staande uitlaatpijpen zijn verchroomd, evenals de bumper. De verlengde zonneklep boven de voorruit is van roestvrij staal. Om het geheel te completeren, beschikt de truck over speciale LED-accentverlichting aan de buitenkant van de cabine, het slaapcompartiment, het luchtfilter en de balk voor de achterverlichting.

Bijzonder interieur
Ook in het interieur onderscheidt Model 379X zich. Zo zijn de instrumenten op het dashboard gevat in een paneel van geborsteld aluminium. Dat materiaal komt als accent terug op diverse plaatsen in de cabine en in het ruime 'Unibilt UltraCab' slaapcompartiment. De chauffeur heeft bovendien de beschikking over comfortabele leren zetels met geborduurd 'Model 379X' logo, een speciaal vierspaaks stuur en een verchroomde versnellingspook met logo. De kastjes in de cabine en het slaapcompartiment zijn uitgevoerd in stijlvol antraciet.

De unieke en exclusieve stylingelementen geven het Model 379X een ongekende uitstraling.

Nr. 1 in klanttevredenheid
Overigens behaalde Peterbilt onlangs in Noord-Amerika de hoogste scores in drie van de vier segmenten van het eerste J.D. Powers & Associates klanttevredenheidsonderzoek voor zware trucks. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op interviews met meer dan 2.000 fleetowners en eigen rijders en meet de mening van de respondenten op het gebied van dealerservice en -ondersteuning, maar ook producteigenschappen als kwaliteit, motor, transmissie, rij- en remeigenschappen, interieur en exterieur. Niet alleen scoorde Peterbilt een eerste plaats op het gebied van klantenservice door het dealernetwerk, maar ook voor zes van de zeven bovengenoemde producteigenschappen, met scores die aanzienlijk hoger lagen dan het gemiddelde.

Peterbilt is evenals de merken Kenworth, Foden en DAF een PACCAR company.

Eindhoven, 5 september 2003