Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T
vrijdag 5 september 2003

Three Ships enterprises zet eerste stap buiten Nederland

Europese Hogeschool Brussel (EHSAL) kiest voor Threeships N@Tschool!

Three Ships enterprises, de Nederlandse producent van de elektronische leeromgeving (ELO) Threeships N@Tschool! heeft een contract afgesloten met de Europese Hogeschool Brussel (EHSAL). EHSAL gaat het geïntegreerde Leer Management Systeem van Three Ships enterprises in eerste instantie invoeren voor een beperkte groep gebruikers. Medio 2004 zal definitief besloten worden om het systeem beschikbaar te stellen ten behoeve van alle 4.700 studenten van de EHSAL.

Didactische meerwaarde
Frederik de Schrijver, ICTO-coördinator van ESHAL: "De spil waar alle onderwijsinnovatie binnen EHSAL in de nabije toekomst rond zal draaien is ongetwijfeld het CAD-project (Competenties, Assessment en Development). Hiermee kunnen we zorgen voor een verdere flexibilisering en individualisering van het EHSAL-onderwijs." "Threeships N@Tschool! sluit perfect aan bij dit idee en biedt een didactische meerwaarde en is - in tegenstelling tot andere teleleerplatformen - een geïntegreerde en opleidingsgerichte digitale onderwijsomgeving, waarin alle ondewijsfacetten aan bod komen:
* een complete studieomgeving voor het aanbieden van alle types van studiematerialen, projecten en toetsen
* een projectomgeving voor het opzetten van digitale projectgroepen, die onmiddellijk toegankelijk zijn vanuit de studieomgeving
* een informatieomgeving voor het publiceren van aanvullende informatie
* een toetsomgeving voor het genereren van zowel on-line als papieren toetsen
* een communicatieomgeving waarmee studenten en docenten/coaches synchroon en a-synchroon contact met elkaar kunnen opnemen vanuit alle omgevingen
* een competentieomgeving die toelaat om beroepsprofielen of competenties snel te vertalen naar een competentieschema en eenvoudig studiematerialen te koppelen aan deze competenties
* een portfolio-omgeving waarin studenten het voor hun opleiding belangrijk materiaal kunnen verzamelen, vrijgeven voor beoordeling of publiceren via het internet. Vooral de aanwezigheid van een digitaal portfolio als volledig geïntegreerde functionaliteit binnen het LMS is een belangrijke reden voor EHSAL om te kiezen voor Threeships N@Tschool!. EHSAL wil namelijk in het lopende academiejaar een aantal projecten implementeren met een digitaal portfolio", aldus Frederik de Schrijver.

Digitaal Portfolio
Digitaal Portfolio biedt studenten de mogelijkheid om allerlei materiaal vast te leggen en te verzamelen. Op deze wijze kan de ontwikkeling van een student zichtbaar gemaakt worden en gebruikt worden als bewijslast. Docenten kunnen via het digitale portfolio meekijken over de schouder van de student en zien aan welke opdrachten gewerkt wordt, hoe hij reflecteert op eigen werk, hoe de verslaglegging vordert en biedt de mogelijkheid tot terugkoppeling

Goede Kansen
Voor Three Ships betekent de keuze van EHSAL een eerste stap op de internationale markt waarbij het bedrijf zich in eerste instantie richt op België, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Wiel van de Berg, algemeen directeur van Three Ships enterprises: "EHSAL bevestigt ons dat Three Ships met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! ook buiten het Nederlandse onderwijsveld goede kansen heeft."

Three Ships enterprises
Three Ships is opgericht in 1996 en telt momenteel zo'n 45 medewerkers. Het bedrijf richt zich met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! op de e-learning markt voor onderwijsinstellingen, non-profit organisaties en het bedrijfsleven. Threeships N@Tschool! wordt onder andere gebruikt bij Fontys Hogescholen, Hogeschool Rotterdam, Horizon College, Albeda College, Northgo Lyceum, Arcus College, Orion-scholen, Stichting vakopleiding Horeca (SvH) en de Belastingdienst.

Europese Hogeschool Brussel (EHSAL)
Aan de Europese Hogeschool Brussel (EHSAL) studeren ongeveer 4.700 studenten in het reguliere onderwijs en meer dan 7.000 studenten in de voortgezette en posthogeschool opleidingen. EHSAL is voortgekomen uit de een fusie van drie Brusselse hogescholen (EHSAL, IRIS Hogeschool Brussel en Katholieke Hogeschool Brussel). De fusiehogeschool telt vier campussen: Campus Economische Hogeschool (ex-EHSAL), Campus Nieuwland (ex-Katholieke Hogeschool Brussel), Campus Parnas (ex-IRIS Hogeschool Brussel) en Campus Sociale Hogeschool (ex-IRIS Hogeschool Brussel).

EHSAL behoort bovendien tot de Associatie KU Leuven wat garant staat voor kwaliteit en internationale uitstraling.

Meer informatie
Voor meer informatie over Three Ships enterprises, Threeships N@Tschool! of EHSAL verwijzen wij u graag naar onze websites of u kunt contact opnemen met:

Marcus Hanssen
Partner Alliance Manager

Three Ships enterprises bv
Bovendijk 137
3045 PC Rotterdam

Telefoon : +31 (0)10 285 99 66
Fax : +31 (0)10 285 99 33
E-mail : marh@threeships.nl Internet : http://www.threeships.com>www.threeships.com

Frederik de Schrijver
ICTO-coördinator

Europese Hogeschool Brussel
Stormstraat 2
1000 Brussel

Telefoon : +32 (0) 2 210 12 77
E-mail : frederik.de.schrijver@ehsal.be Internet : http://www.ehsal.be>www.ehsal.be