Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

ziekenhuissituatie Emmeloord

Kamerstuk, 05-09-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=20154


Beleidsstandpunt kleine ziekenhuizen en ziekenhuissituatie Emmeloord

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DBO-CB-U-2409569

5 september 2003

In het schrijven van dd. 3 september vroeg de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport mij u uiterlijk vrijdag 5 september te informeren over het moment waarop de Kamer het door mij aangekondigde beleidsstandpunt kleine ziekenhuizen tegemoet kan zien. De vaste commissie wenst daarbij mijn reactie ten aanzien van de bestaande ziekenhuissituatie te Emmeloord te ontvangen. Naar aanleiding van dit verzoek informeer ik u als volgt.

Ik heb u eerder toegezegd dat ik u in september het beleidsstandpunt kleine ziekenhuizen zal sturen. U vroeg mij om een meer concrete datum. Bij een voorspoedige behandeling in het kabinet zal ik u dit beleidsstandpunt op 29 september kunnen sturen.

Voor wat betreft de situatie in Emmeloord heb ik na overleg met de Raad van Toezicht kunnen vaststellen dat vastgehouden wordt aan het eerder afgesproken plan van aanpak. Het voorstel van de Raad van Bestuur om de klinische capaciteit van Emmeloord tijdelijk te beperken is niet overgenomen door de Raad van Toezicht. In het licht van het beleidsstandpunt kleine ziekenhuizen zal ik de uitvoering van het plan van aanpak nader beoordelen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst