Ministerie van Algemene Zaken

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postadres der Staten-Generaal Postbus 20001 Plein 2 2500 EA Den Haag 2511 CR DEN HAAG Bezoekadres
Binnenhof 20, Den Haag

Datum Kenmerk Onderwerp 5 september 2003 03M459278 Politiek assistenten

In lijn met de traditie die zich inmiddels heeft gevormd, geef ik u hieronder een overzicht van de zgn. politieke assistenten die door een aantal bewindspersonen zijn aangetrokken. De regel dat de werkzaamheden van de politieke assistenten zich richten op de ondersteuning van de bewindspersonen in het kader van de politieke beweging waarvan zij deel uitmaken, zal ook in deze kabinetsperiode gelden. Hun aanstelling is derhalve ook gebonden aan de persoon van de betreffende minister of staatssecretaris en zal derhalve ook worden beëindigd bij vertrek van de betreffende bewindspersoon.

Op basis hiervan zijn door de navolgende ministers een voorziening getroffen. De minister-president en de beide vice-minister-presidenten hebben een politiek assistent aangetrokken. Voorts zijn politieke assistenten benoemd bij de ministers van Buitenlandse Zaken, Justitie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Economische Zaken, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeleid, Verkeer en Waterstaat, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voor Ontwikkelingssamenwerking en voor Vreemdelingenzaken en Integratie, alsmede bij de staatssecretarissen van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (mevrouw Van der Laan), Financiën, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeleid, Economische Zaken, Verkeer en Waterstaat en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De MINISTER-PRESIDENT, Minister van Algemene Zaken,

Mr.dr. J.P. Balkenende