KRO De Wandeling

KRO De Wandeling met meer natuur, sportiviteit en interactie

Nieuwe serie start met GTST-acteur Erik de Vogel

HILVERSUM, 20030821 -- GTST-acteur Erik de Vogel is de eerste gast van Hella van der Wijst bij de start van het vernieuwde tv-programma KRO De Wandeling (5 september, 16.30 uur, Nederland 1). Hella haalt Erik met de motor op om vervolgens richting Zandvoort te rijden en praat tijdens een actieve duinwandeling met hem over zijn rol als de sluwe zakenman Ludo Sanders in de soapserie, zijn betrokkenheid in de wereld, de zorg voor zijn kinderen en zijn reizen naar Afrika. De Vogel: "Het zou goed zijn als iedereen een aids-safari zou maken".



Zijn reizen naar Afrika zijn eye-openers voor GTST-acteur Erik de Vogel. "Het zou goed zijn als iedereen een aids-safari zou maken." Het klinkt luguber, dat geeft hij meteen toe, maar het is volgens hem nodig 'dat meer mensen de realiteit onder ogen zien'. Zijn bezoeken aan Afrika stellen hem in de gelegenheid om te zien wat aids met de maatschappij doet en hoe belangrijk het is om mensen niet in de steek te laten. "Ik denk veel na over de goedheid van de mens. In Afrika heb ik een project van kookmoeders voor aidswezen bezocht en als je die vrouwen ziet..." Met zijn vrouw Caroline bezocht hij al verschillende malen het Afrikaanse continent. "Ik probeer met mijn bekendheid de aandacht op de problemen in Afrika te vestigen om zo de onverschilligheid bij het grote publiek weg te nemen. Aandacht geven is het enige wat ik kan doen." Erik heeft zelf drie kinderen. "Prachtige mensen, maar ik heb ook angst dat hen wat ergs overkomt. Mijn eerste kind is tijdens de Golfoorlog geboren. Iemand vroeg of ik het wel verantwoord vond in deze slechte wereld. Ik antwoordde met een volmondig 'ja'. Kinderen kunnen ook een tegenkracht zijn, een fakkeltje…"


KRO De Wandeling vernieuwd

Het tv-programma KRO De Wandeling komt dit zesde seizoen in een nieuwe vorm op het scherm. Er is een nieuwe presentatrice, Hella van der Wijst, die haar gasten op de motor zal ophalen om vervolgens naar een natuurgebied te rijden en daar met hen in gesprek te gaan. Motorrijden en wandelen hebben meer met elkaar gemeen dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Beide hebben namelijk te maken met de zoektocht naar vrijheid. En voor Hella van der Wijst is het in deze nieuwe reeks van KRO De Wandeling dé manier om haar gasten op een actieve manier te portretteren.


Ook nieuw in het programma is de grotere nadruk op het wandelen en interactie met de kijkers: Hella ontdekt de natuur in de buurt en nodigt de kijkers uit om via de website van het programma hun oordeel over het gekozen traject te geven.
Onveranderd in KRO De Wandeling zijn de gesprekken waarbij de lust om te leven de boventoon voert. Hella van der Wijst prikkelt haar gasten met pittige vragen, roept de hulp in van voor de gast belangrijke personen en speelt met regelmaat Open Kaart, het door KRO De Wandeling ontwikkelde spel met 36 levens- en gewetensvragen. Tijdens het gesprek worden de hindernissen van de natuur op sportieve wijze genomen.


Vernieuwde website: kro.nl/dewandeling

Op deze vernieuwde internetsite van KRO De Wandeling hebben bezoekers de mogelijkheid om hun mening te geven over de onderwerpen die in het programma aan bod komen. Ook publiceert Hella haar reisverslag op de site en is er wekelijks een uitgebreide beschrijving te vinden van de gewandelde route. Bezoekers van de site kunnen uiteraard zelf suggesties aandragen en Hella op pad sturen naar de mooiste plekjes van het land.


Rond KRO De Wandeling is een wandelcommunity ontstaan, inmiddels uitgegroeid tot een club met 1900 leden. Zij ontvangen tweemaandelijks het tijdschrift Route 33, met daarin verhalen over wandelen en spiritualiteit, interviews, nieuws en Open Kaart.


KRO De Wandeling, vanaf vrijdag 5 september wekelijks op vrijdag 16.30 uur, Nederland 1
(hh. op zondag 09.30 uur)





KRO De Wandeling