Ingezonden persbericht

Introductiedag "De Zeilerij" uit Monnickendam

PERSBERICHT

Op 5, 7 en 19 september en op 5 oktober a.s. houdt "De Zeilerij" uit Monnickendam een speciale introductiedag voor bestuursleden van personeelsverenigingen en directies van bedrijven om kennis te maken met de mogelijkheden voor een dag gezamenlijk varen met het personeel aan boord van één van hun grote zeilschepen.

Deze dag is bedoeld als een 'eerste verkenning' voor het jaarlijkse 'dagje uit', maar een heerlijke dag op het ruime sop waarbij alle deelnemers ook mee kunnen helpen met bijvoorbeeld het hijsen der zeilen, of door met meerdere schepen onderling een wedstrijd te varen, is ook heel geschikt voor het bouwen aan teamgeest en een goede collegialiteit

De twee-mast zeilschoener Mariënborgh en de twee-mast zeilklippers Gouwzee en Auwe Neel, die tezamen 1.100 vierkante meter zeil voeren, zullen op deze dag vanuit de sfeervolle haven van Monnickendam opvaren langs het eiland Marken en de havens van Volendam en Edam in de richting van het Markermeer.

Afhankelijk van de windrichting wordt daarna koers gezet in de richting van Hoorn en Enkhuizen, of langs het beroemde "Paard van Marken" in de richting van Muiden, om na enkele uren onder het genot van een hapje en een drankje weer naar Monnickendam terug te zeilen.

Vanaf 11.00 uur liggen de schepen gereed aan de Gooische Kaai bij de Lange Brug in de haven van Monnickendam en is er de ontvangst aan boord met koffie en krentenmik. Om ongeveer 17.00 uur zijn de schepen weer terug in de haven van Monnickendam.

Meer informatie over de schepen, de introductiedagen en de kosten vindt men op www.zeilerij.com . Belangstellenden voor deze dag kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 0299 656 600.

Nadere informatie voor de media:
Jan Dirk en/of Inge Plat - Waterkant Holding BV -Nieuwe Zijds Burgwal 43 - 1141 TG Monnickendam - tel: 0299 656 600 - e-mail: info@zeilerij.com Redactieleden worden hierbij van harte uitgenodigd.