Ingezonden persbericht


Embargo tot 5 september 13.30 uur

Uitnodiging voor media

Burgemeester Opstelten reikt tiende gouden Mossel uit aan Coen Moulijn

ROTTERDAM - Op vrienden, relaties en vertegenwoordigers van de media ben je zuinig. Een goed uitbater en gastheer nodigt zijn relaties dus niet alleen uit om de eerste nieuwe haring van het jaar bij restaurant Kaat Mossel naar binnen te laten glijden. Om er de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen te proeven. Maar ook om aanstaande vrijdag 5 september weer aanwezig te zijn bij de uitreiking van de tiende Gouden Mossel. De prijs wordt door burgemeester Ivo Opstelten overhandigd aan Coen Moulijn.

De bijeenkomst duurt van 12.00 tot 15.00 uur. Rond 13.30 uur zal de Gouden Mossel in het vermaarde restaurant Kaat Mossel, aan de Admiraliteitskade 85, worden uitgereikt aan de legende. De man waarvan werd beweerd dat de Kuip nog vol zou stromen wanneer hij op de middenstip zou klaverjassen. Deze Coenraad 'Coen' Moulijn werd in 1937 geboren in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden. Het was opvallende genoeg het jaar waarin de Kuip officieel werd geopend. De kleine, frêle vleugelartiest liet anderen in deze voetbaltempel vanaf de linker flank altijd scoren, maar ontving zelf nimmer de gouden schoen. Op 66-jarige leeftijd wordt de ex-international in zijn eigen stad alsnog met goud bekroond.

Sinds de introductie van de Gouden Mossel in 1993 gingen negen andere roemruchte Rotterdammers Moulijn voor. Op de lijst van voormalige winnaars prijken inmiddels de namen van Jorien van den Herik, Gerard Cox, Faas Wilkes, Jacques Dello, Peter Lutz, Joke Bruijs, Andre van Duin, Lee Towers en Fred Blankemeijer.


---