Gemeente Rotterdam

3 september 2003

Persuitnodiging vrijdag 5 september:

Driehoek presenteert actieprogramma Oude Noorden

Burgemeester Opstelten, korpschef Meijboom en teamhoofd Van Spierenburg namens de hoofdofficier van justitie, presenteren op vrijdag 5 september aanstaande het actieprogramma Oude Noorden.

Het actieprogramma geeft aan welke maatregelen door politie, justitie en (deel)gemeente zijn genomen om de veiligheidssituatie in het Oude Noorden te verbeteren en de resultaten die daarbij tot nu toe zijn geboekt. Het actieprogramma bevat zowel repressieve als sociale componenten. Voorts zal de presentatie ingaan op acties die binnenkort ten uitvoer zullen worden gebracht.

Vertegenwoordigers van de media zijn uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn. De presentatie, waarbij voor ontbijt wordt gezorgd, vindt plaats van in kamer 7 van het Stadhuis en start om 08.00 uur. De zaal is vanaf 07.45 uur open.

De persbijeenkomst met de leden van de driehoek vindt plaats voorafgaande aan het werkbezoek van het voltallige college aan het Oude Noorden. Tijdens dit bezoek wil het College zich op de hoogte laten stellen over de brede problematiek in het Oude Noorden, de aanpak Oude Noorden en de positie en mening van bewoners hierin. Het werkbezoek start om 09.30 uur bij daklozenopvang Van Speijk, Heer Vrankenstraat 26 in het Oude Noorden. Media zijn van harte uitgenodigd om ook van dit werkbezoek verslag te doen.

noot voor de redactie/