Gemeente Rotterdam

Nr. 149
4 september 2003

Embargo tot vrijdag 5 september, 09.00 uur

Inzet politie in Oude Noorden werpt eerste vruchten af

De intensivering van handhaving en toezicht door de politie in het Oude Noorden leiden tot positieve resultaten. Dat is de belangrijkste conclusie bij de presentatie van de acties die door politie en justitie in de afgelopen periode zijn genomen om de veiligheidssituatie in het Oude Noorden te verbeteren. De driehoek, bestaande uit burgemeester, korpschef en het teamhoofd Oude Noorden namens de hoofdofficier van justitie, maakte dit deze ochtend bekend.

In de maand juli van 2002 werden in het Oude Noorden 246 aangiftes gedaan van diverse feiten. In juli 2003 is dat aantal met meer dan de helft afgenomen tot 105. Grootste dalers daarbij zijn het aantal inbraken in auto's (van 99 naar 12) en het aantal straatroven (van 12 naar 5). Daarmee is het Oude Noorden de grootste 'daler' in het district de Noordhoek.

Het district behoort tot de grootste dalers in de regio.

De politie hanteert een reeks instrumenten om de veiligheid in het Oude Noorden te verbeteren. Er wordt ingezet op preventief fouilleren, de aanpak van overlastgevende panden, de aanpak van drugsgerelateerde activiteiten, de strakke handhaving van vergunningen in de horeca, controles van verkeer en openbaar vervoer, de aanpak van criminele overlastgevende jongeren en Veilig Ondernemen.

Noot voor de redactie /