Ingezonden persbericht


Eibergen, 5 september 2003

P E R S B E R I C H T

Van romantisch bed&breakfast tot groepsaccommodaties

Nieuwe site www.vakantieboerderij.nl buitengewoon trefpunt

De nieuwe website www.vakantieboerderij.nl is in meer dan één opzicht een buitengewoon trefpunt waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Inmiddels staan er meer dan duizend accommodaties op de website van Eibergenaar A.W. Grooters. ,,Uiteraard veel vakantieboerderijen, maar ook tal van andere accommodaties op het platteland, waaronder minicampings van de SVR en de VeKaBo, bed & breakfast, pensions en herbergen", zegt de initiatiefnemer.

Grooters mikt op een brede doelgroep; van gezinnen die een vakantie of familieweekend willen boeken tot wandelaars en natuurliefhebbers die een sfeervol en betaalbaar bed & breakfast-arrangement zoeken. Maar ook grotere gezelschappen, zoals padvinders en verenigingen, die een groepsaccommodatie zoeken vinden op www.vakantieboerderij.nl een breed aanbod. Via een uitgekiend zoekmenu kan onder meer gezocht worden op accommodatiesoort, locatie en aantal personen.

De initiatiefnemer, die in het dagelijks leven eigenaar is van een drukkerij, kwam met zijn idee toen de boerderij van zijn ouders vrij kwam voor recreatieverhuur. ,,Ik merkte dat vraag en aanbod zeer versnipperd waren. Dat komt vooral door de kleinschaligheid van veel verblijfsaccommodaties en recreatiemogelijkheden op het platteland. Dat heeft echter ook een voordeel; op het platteland is de authentieke gastvrijheid bewaard gebleven."

Boeren op internet

Vakantieboerderijen. Ze zijn er in vele soorten en maten. De nieuwe website www.vakantieboerderij.nl brengt vraag en aanbod bij elkaar. Initiatiefnemer is Ton Grooters uit het Gelderse Eibergen. ,,Mijn ouders hadden een boerderij. Het agrarisch bedrijf werd overgenomen door mijn broer. Toen hij onlangs besloot om in Denemarken verder te boeren ontstond de vraag wat er met het ouderlijk huis moest gebeuren." Ton Grooters zag wel brood in een vakantieboerderij. Het ouderlijk huis blijft in de familie en heet sinds kort Vakantieboerderij Erve de Bals. Zoon Ton exploiteert dus nu het familiebezit en boert uitstekend verder met de vakantieboerderij en zijn nieuwe website waar u veel adressen kunt vinden van minicampings (SVR en VeKaBo).

Door media-aandacht hoopt Grooters de site meer bekendheid te geven. ,,Eigenaren van vakantieboerderijen en groepsaccommodaties op het platteland kunnen gratis een basisvermelding krijgen. Daarnaast wil ik ook andere verblijfsaccommodaties en recreatiemogelijkheden in de website opnemen."


---