Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


---
Nieuwe piste in Heerde officieel geopend

Eerste parabolische skeelerpiste in Nederland een feit

Donderdagavond 4 september is door Jenita en Erik Hulzebosch op het Skate- en Skeelerpark "Hoornscheveen" in Heerde de eerste parabolische skeelerpiste in Nederland officieel geopend. Aansluitend werden er op de nieuwe baan diverse wedstrijden gehouden door pupillen, junioren, kadetten en senioren, waaronder spectaculaire punten- en afvalkoersen.

In hun openingstoespraken roemden Harry Oosterhuis, voorzitter van de Skatebond Nederland, en burgemeester Hoornstra van Heerde de enorme inzet van Skeelerclub Oost-Veluwe, waardoor de aanleg van de piste mogelijk is gemaakt. Ze spraken verder hun blijdschap uit over de nieuwe mogelijkheden die deze piste voor de ontwikkeling van de skeelersport in Nederland biedt. Burgemeester Hoornstra betreurde het zeer dat de staatssecretaris van het ministerie van VWS, mevrouw Clemence Ross van Dorp, op het laatste moment verstek moest laten gaan. Hij sprak van een gemiste kans van de Haagse politiek om de betrokkenheid met de sport ook daadwerkelijk te tonen in plaats van te vergaderen over mogelijke bezuinigingen.

Op woensdag 19 maart 2003 werd het startsein gegeven voor de aanleg van de skeelerpiste en op donderdag 20 maart werd in alle vroegte begonnen. De bestrating, boarding en het lichtlint zijn als laatste aangelegd. Tevens is de huidige skeelerbaan voorzien van een nieuwe asfaltlaag en zijn bij de huidige baan een tweetal lussen aangelegd zodat de baan ook als wegparcours dienst kan doen.

Rondom de baan waren er donderdagavond diverse andere activiteiten, waardoor de opening een bijzonder feestelijk tintje kreeg. Voor de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Heerde was de afgelopen week ook de Skate Safe! Scholentour van de Skatebond Nederland aanwezig.

Voor 2004 staat er voor Skeelerclub Oost-Veluwe een nieuw clubhuis op het programma, waarmee de eerste zogenaamde B-accommodatie in Nederland zal worden voltooid. Komende zaterdag zal op de nieuwe baan het Oostelijk kampioenschap voor de jeugd worden verreden.

Jan Zwanenburg

Meer info: Foto's


---


---
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl