2e persbericht van vrijdag 5 september 2003

Eindhoven 5-9-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Fietster gewond

Op de T-kruising Marathonloop Vijfkamplaan is vrijdagochtend rond 8.30 uur een 19-jarig meisje uit Eindhoven gewond geraakt. Het meisje stak op haar fiets de Marathonloop over richting Vijfkamplaan. Precies op dat moment haalde een 26-jarige automobilist uit Eindhoven een auto in op de Marathonloop. Hij kon het overstekende meisje niet meer ontwijken waarop een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met onder meer een gebroken kaak en verwondingen aan haar enkel overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen

Op de St. Claralaan is vrijdagmiddag rond 12.00 uur een 29-jarige vrouw uit Sint Oedenrode lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw lag in het Genneperpark bij de Dommel in het gras te genieten van het mooie weer. Plotseling benaderde haar een onbekende man met een ontbloot geslachtsdeel. Hij betastte de vrouw. De vrouw verzette zich hevig, waarop de dader uiteindelijk is gevlucht. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.75 meter lang. Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud en heeft kort bruin golvend haar en een volle bruine snor. Hij droeg een horizontaal gestreept poloshirt (witte, donkergrijze / zwarte en groene strepen) en een lichtblauwe spijkerbroek met bruine schoenen. De politie is op zoek naar getuigen van deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de Politie Brabant Zuid-Oost via 0900-8844.

Luyksgestel: Oplettende buurtbewoner helpt politie bij aanhouding

In de Kloostertuin is vrijdagmiddag rond 12.50 uur, na een achtervolging door een oplettende buurtbewoner op zijn motor, een 40-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van vijf leren broeken uit een winkel aan de Rijt op 2 september jl. en van het vernielen van een autoband van een klant van de winkel. Vrijdag zag de eigenaresse een man op een snorfiets voorbij komen die voldeed aan het signalement van de dief van de broeken eerder deze week. Ze schakelde meteen de politie in die de omgeving afzocht en post innam in de winkel. Een geïnformeerde buurtbewoner trok er met zijn motor op uit en zag de man over de Rijt rijden. Hij achtervolgde hem via de Kerkstraat via een smal pad naar de Kloostertuin. Op het smalle pad kwamen de motorrijder en de verdachte ten val. De gewaarschuwde politie kon de man hierop aanhouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Valkenswaard/Waalre: Rectificatie

In het 1e persbericht van vandaag is een bericht opgenomen waarin wordt gemeld dat er aan de Leenderweg in Valkenswaard rijzadels zijn weggenomen. Dit gebeurde echter aan de Leenderweg in Waalre.

Waalre: Inbraak in woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Hyacintlaan. De voordeur is mogelijk via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning is geluidsapparatuur gestolen.