Politie Hollands Midden
Datum: 5 september 2003

(

Politie start onderzoek naar bankoverval Leimuiden

De politie heeft vrijdagmiddag 5 september met man en macht gezocht naar de drie mannen die omstreeks 14:40 uur die middag een overval pleegden op een bank aan de Dorpsstraat in Leimuiden. Een zoekactie leidde niet tot aanhouding van de daders. De politie start een onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden.

Omstreeks 14:40 uur gingen drie gemaskerde mannen de bank binnen, bedreigden de twee baliemedewerksters met vuurwapens en eisten geld. Toen zij met hun buit de bank uitgingen stuitten ze op een 44-jarige man uit Leimuiden, die juist wat enveloppen wilde posten. Ook deze man werd met een vuurwapen bedreigd. Hij seinde direkt de politie in, waarna meer dan 20 agenten de direkte omgeving nauwkeurig hebben afgezocht. Ondanks het afsluiten van de toegangswegen, ondersteuning vanuit de lucht door een politiehelicopter en hulp van een speurhond in de wijk, heeft de politie de daders niet gevonden.

Uit verklaringen van verschillende getuigen weet de politie dat het drietal met de auto van de Dorpsstraat de Drechtlaan is ingereden. En op het Cederplein werd de auto; een blauwe Ford Escort stationwagen, leeg teruggevonden. Op de vluchtweg werd geschoten op een man uit Alkemade die de mannen bij de bank zag vetrekken en ze in zijn auto was nagerende.
Waarschijnlijk zijn de drie mannen vanaf het Cederplein door een brandgang naar de Acacialaan gerend en daar houdt het spoor op. Het gaat om drie mannen, vermoelijk met een getinte huidskleur en alledrie gekleed in donkerkleurige kleding.

Bij het uitgaan van de basisscholen De Kleine Wereld en Torenvalk verzocht de politie, om ieder risico te vermijden, de leerlingen nog niet naar huis te laten gaan. Omstreeks 16:15 uur werd de zoekactie gestaakt en kwam het verkeer weer op gang.

De politie heeft al contact met een aantal zeer belangrijke getuigen. Mensen die menen informatie te hebben die voor het politieonderzoek van belang kan zijn, en die hierover nog geen contact met de politie hebben gehad, wordt verzocht contact op te nemen. Zij kunnen bellen met de politie in Alphen aan den Rijn via telefoonnummer (0900) 8844 (lokaal tarief).

Noot voor de redactie /