Gemeente Rotterdam

Nr.152
5 september 2003

Erasmusspeld voor Wim Verschoor

Wethouder Van der Tak (Sociale Integratie) reikt vanavond een Erasmusspeld uit aan Wim Verschoor. De heer Verschoor ontvangt de speld ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag voor zijn niet aflatende inzet als vrijwilliger in met name de wijk Vreewijk. De wethouder reikt de speld om 20.00 uur uit in buurtcentrum Timotheus aan de Boergoensestraat 29.

Wim Verschoor is sinds de jaren '70 als vrijwilliger actief betrokken bij de wijk Vreewijk. Hij was lid van de buurtgroep Stadsvernieuwing Vreewijk en was van 1994 tot 1998 voorzitter van de bewonersorganisatie Vreewijk. Als vrijwilliger was hij betrokken bij de buurtwinkel (nu Het Trefpunt), de gasactie, sloopactie, renovatie en diverse huuracties. Hij gaf tevens aanzet tot oprichting van de Groene Vingers, een club vrijwilligers die ouderen en gehandicapten hielp bij het onderhoud van hun tuin. Ook ging hij als vrijwilliger mee met Zonnebloem vakantieweken en maakte hij zich sterk voor het Asiel Zoekers Centrum in de wijk.

In 1997 richtte Wim Verschoor de stichting OM-NIET op. Deze stichting richt zich op de praktische bestrijding van armoede, door het gratis ter beschikking stellen van gebruikte spullen, zoals wasmachines, meubilair en kleding. Wethouder van der Tak is beschermheer van deze succesvolle stichting.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal en/of cultureel en/ of sportief en/of economisch gebied, gedurende een lange periode, verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/