3e persbericht van vrijdag 3 september 2003

Eindhoven 5-9-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Scootmobiel van invalide vrouw gestolen

Vanaf het Gagelboschplein is donderdag tussen 14.00 en 19.00 uur een groen Scootmobiel van het merk Fortress Giant type NLX 8 gestolen. Het scootmobiel stond afgesloten op een galerij voor de deur van de woning van de invalide vrouw.

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden

Na een melding van een getuige die zag dat een fiets werd gestolen vanaf de Kanaaldijk Noord stelde de politie vrijdagavond meteen een onderzoek in de omgeving in. op de Vincent van Goghstraat konden rond 18.20 uur een 34-jarige Eindhovenaar en een 37-jarige man uit Best aangehouden worden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Floralaan Oost zijn vrijdagochtend tussen 9.50 en 11.40 uur
1.020 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 33 bestuurders reden harder dan de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u. Ook op de Stationsweg werd vrijdag tussen 14.15 en 14.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 68 voertuigen gecontroleerd waarvan 11 bestuurders harder reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 68 km/u.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Op de Hondsruglaan Holterberglaan is vrijdagmiddag een roodlichtcontrole gehouden. Tien personen werden bekeurd voor het rijden door rood.

Budel Schoot: Jachtopzichter mishandeld

In Budel Schoot is vrijdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur een jachtopzichter mishandeld. De opzichter was met zijn auto een maïsveld opgereden, waar op dat moment geoogst werd, ter controle van stroperij. Op het land werd hij bij de keel gegrepen door een man. Ook maakte de man volgens de opzichter slaan- en schopbewegingen waarbij hij rakelings geraakt werd. Na een onderzoek hield de politie vrijdagavond rond 19.20 uur een 73-jarige verdachte man in zijn woning in Budel Schoot aan. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Deurne: Tweede en derde verdachte van mishandeling aangehouden

Na een onderzoek kon de politie op de Veldstraat vrijdagmiddag een 15-jarige en een 18-jarige jongen uit Deurne aanhouden. Beiden worden, samen met een 16-jarige inwoner van Deurne die donderdagavond reeds werd aangehouden, verdacht van het mishandelen van een 45-jarige man uit Deurne. Dat gebeurde donderdagavond rond 19.15 uur op de Leembaan in Deurne (zie persbericht 1 van vrijdag 5 september 2003).

Deurne: Inbraak in woning

In een woning aan de Schommerveld is tussen dinsdag 10.00 uur en vrijdag 13.20 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden geld, een videocamera, een fototoestel en sieraden weggenomen.

Geldrop: Controle overlast

Na aanleiding van een aantal overlastmeldingen hoofdzakelijk vanuit de Helze heeft de politie vrijdag een controle gehouden in dit gebied en in de omgeving van het centrum. De overlast zou worden veroorzaakt door een groep jongeren en bestaat onder meer uit het achterlaten van vuil, harde muziek, het af- en aanrijden van autos en te hard rijden. De controle startte om 16.00 uur. Tot nu toe werden 12 bekeuringen uitgedeeld, waarvan twee voor het negeren van een stopteken, vijf voor het niet dragen van een helm, twee voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en één voor het weggooien van afval.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de St. Jorisstraat is vrijdagmiddag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam dat op een kier stond open te breken. Uit de woning werd een horloge gestolen.