Politie Zeeland



W-6281-2003 DIEFSTAL PORTEMONNEE


Van een 82-jarige Vlissingse vrouw is vrijdagmorgen in de Edah in haar woonplaats de portemonnee weggenomen.
Haar portemonnee, met daarin een tiental euro's, werd in een onbewaakt ogenblik weggenomen uit haar tas.



O-6282-2003 AANRIJDING

Op de kruising Postweg/Toldijk te Lewedorp vond vrijdag rond 16.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bedrijfsauto.
Een 80-jarige automobilist uit de gemeente Borsele reed over de Toldijk en wilde rechtdoor de Postweg oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een van rechtskomende bedrijfsauto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Heinkenszand. Om de aanrijding te voorkomen ging de vrouw volop in de remmen maar botste tegen de achterzijde van de auto van de 80-jarige man. De vrouw werd met o.a. nek- en rugklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, beide voertuigen werden flink beschadigd en moesten worden weggetakeld.



W-6283-2003 WINKELDIEF

Een 29-jarige Vlissingse is vrijdagmiddag in haar woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal.
Ze had bij de Halfords een zonnebril en een lakstift weggenomen zonder te betalen. Ze werd na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.



W-6284-2003 MISHANDELING

Twee Vlissingers van 16- en 19 jaar zijn vrijdagmiddag in hun woonplaats aangehouden.
Ze worden ervan verdacht op straat in Wickenburg rond 15.45 uur een 19-jarige plaatsgenoot te hebben geschopt en geslagen die hierbij een blauw oog opliep. De 16-jarige jongen zal worden doorgestuurd naar bureau Halt, tegen de 19-jarige jongen werd proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding van de mishandeling is niet duidelijk.



Z-6285-2003 NEPWAPEN IN BESLAGGENOMEN

Een 13-jarige jongen uit Terneuzen is vrijdagavond op de Beethovenhof in zijn woonplaats aangehouden omdat hij liep te zwaaien met een wapen.
De jongen was met zijn vriendjes aan het spelen bij het winkelcentrum en zwaaide daarbij met een vuurwapen. Omstanders dachten dat het om een echt wapen ging en hadden de jongen aangehouden en overgedragen aan de politie. Het wapen bleek een speelgoedpistool te zijn dat niet van echt was te onderscheiden en werd in beslaggenomen. De 13-jarige jongen zal worden doorgestuurd naar bureau Halt.