Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs Exhibitions & Media

Trends spotten op Beauty Salon dimensions

22-7-2003

De vakbeurs voor schoonheidsverzorging Beauty Salon dimensions wordt dit jaar van zaterdag 6 tot en met maandag 8 september gehouden in hal, 10, 11 en 12 van Jaarbeurs Utrecht. De beurs wordt georganiseerd door Jaarbeurs Exhibitions & Media i.s.m. brancheorganisatie BT&EA en wordt omlijst met een uitgebreid podiumprogramma en beroepswedstrijden. De meeste bezoekers aan Beauty Salon dimensions zijn op zoek naar de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Het wordt hen bijzonder gemakkelijk gemaakt om deze trends te kunnen spotten. De beurs biedt een rijk geschakeerd palet aan producten en apparatuur op het gebied van gezichts-, nagel-, haar- en complete lichaamsverzorging, waaruit professionals kunnen putten om een op de klant toegesneden behandelprogramma samen te stellen. Op Beauty Salon dimensions worden vele duizenden vakspecialisten verwacht, onder wie schoonheidsspecialisten, hand- en nagelverzorgers en studenten. Ook alle eigenaren en medewerkers van kapsalons zijn uitgenodigd om zich naast het kappersvak te oriënteren op disciplines als nagelstyling en schoonheidsbehandelingen.

Noviteiten

Het brede aanbod aan informatie over de laatste trends, is een van de redenen waarom het succes van de Beauty Salon dimensions nog elk jaar toeneemt. De komende editie telt maar liefst 50 nieuwe exposanten. De BT&EA heeft het initiatief genomen om alle noviteiten van de leden tijdens de beurs in kaart te brengen. Dit kan variëren van een nieuwe behandelstoel tot een nieuw techniek voor huidverzorging. Alle geselecteerde producten worden onder de aandacht gebracht met een overzichtelijke presentatie in kubussen van plexiglas bij de entree van hal 10. De bezoekers wordt hiermee een vermoeiende zoektocht naar her en der over de beursvloer verspreide nieuwtjes bespaard.

Voetmassage

Bezoekers met vermoeide voeten kunnen zich tijdens Beauty Salon dimensions melden bij de stand van de BT&EA. Docenten van Amice Opleidingen in Barneveld zijn hier drie dagen aanwezig om de voeten te verwennen met een ontspannende massage. De bezoekers kunnen plaatsnemen in een van de drie door M.B Cosmetics beschikbaar gestelde stoelen met tabourets en zich aan de massage over geven. Chi International levert de benodigde voetverzorgingsproducten. De ronde stand van de BT&EA is gesitueerd op een opvallende locatie tussen de hallen 11 en 12.

Zomerterras

Naast de gebruikelijke terrassen op de beurs heeft ook de BT&EA een terras ingericht, een zomerterras, in hal 12. Bezoekers die van een leverancier een bon hebben ontvangen worden hier in een gemoedelijke sfeer en onder gezellige achtergrondmuziek verwend met een heerlijk hapje en drankje.

Kappersshow

Het vakblad Visagie en de Nederlandse Vereniging voor Professionele Visagie (NVPV) organiseren tijdens Beauty Salon dimensions gezamenlijk een fotowedstrijd voor visagisten: de Make-Up Award 2003. Het vakblad Prof Nail realiseert voor de twaalfde maal het Nederlands Kampioenschap Nail Design. Deze vaktechnische wedstrijd vindt plaats op zondag 7 september. Ook zal tijdens de beurs een opvallende kappersshow veel aandacht trekken.

De openingstijden van Beauty Salon dimensions zijn op zaterdag 6 en zondag 7 september van 10.00 tot 18.00 uur en op maandag 8 september tot 17.00 uur.