Gemeente Ambt Montfort



De toekomst van het zwembad 't Sweeltje

DE TOEKOMST VAN HET ZWEMBAD 't SWEELTJE
hangt mede van u af !

Oktober 2004:
In het overgangsjaar 2004 is gewerkt met een vaste kern van 50 vrijwilligers die bij toerbeurt de kassa bezetten, assistentie verleenden bij het algemeen toezicht en allerlei hand en spandiensten verrichtten. Daarnaast zijn er velen geweest die hebben geholpen bij de voorbereidende werkzaamheden vóór het seizoen. In 2005, als t Sweeltje geheel zelfstandig opereert, wordt het vrijwilligerswerk verdeeld in een aantal ploegen, telkens onder leiding van één coördinator!.
In december 2004 zal er een nieuwe wervingscampagne starten onder alle inwoners van Ambt Montfort om het aantal beschikbare vrijwilligers te vergroten. Totnogtoe is gewerkt met een vaste kern, en nog lang niet allen die hebben toegezegd te willen meewerken zijn in 2004 daadwerkelijk ingezet!.

U wrijft uw ogen eens uit en denkt wellicht: wat is er met het zwembad aan de hand, heb ik iets gemist of op welk dwaalspoor wil de gemeente me brengen?
Niets is er op dit moment met het bad aan de hand, maar indien bovenstaande mededeling in oktober 2004 wereldkundig gemaakt zou kunnen worden, dan zijn we wel op de goede weg met het open houden van het bad en kunnen we zeer waarschijnlijk nog jaren genieten van t Sweeltje.

Wat is de bedoeling?
De gemeenteraad heeft onlangs o.a. de exploitatie van het zwembad t Sweeltje te Montfort aangewezen als een gemeentelijke prioriteit, waarbij er een zo breed mogelijk onderzoek dient plaats te vinden naar een alternatieve beheers- en of exploitatieopzet van het bad en de mogelijkheden dit open te houden. Alle opties zullen daarbij de revue passeren.
Gelet op diverse uitspraken van de gemeenteraad, alsmede rekening houdend met de visie van de gemeente en het collegeprogramma 2002 2006, is als eerste doelstelling geformuleerd dat het zwembad op een financieel verantwoorde wijze open moet blijven.

Een werkgroep, bestaande uit raadsleden, leden van raadsfracties en ambtelijke ondersteuning, heeft zich inmiddels uitgesproken over een aantal activiteiten die in 2003 gestart dienen te worden, t.w.:


* het promoten van het zwembad als kindvriendelijk bad, t.w. peuters, kleuters en kinderen tot de leeftijd van 13 jaar;
* het vergroten van de attractiviteit van dit bad voor de doelgroep door b.v. een goede keuze van te plaatsen speeltoestellen;
* het onderzoeken van de mogelijkheden om ingaande 2004 entree te heffen, zonder inzet van kassiers;

* de nodige aandacht te schenken aan een goed onderhoudsniveau van gebouw en terreinen;

* het onder de bevolking van Ambt Montfort en de bezoekers van het zwembad uitzetten van een aanmeldingsformulier Vrijwilligers t Sweeltje .

WIJ HEBBEN UW VRIJWILLIGE HULP NODIG !

Het zwembad heeft bij uitstek een sociale en recreatieve functie.

Het onderhouden, beheren en exploiteren van het bad zou een verantwoordelijkheid van een nog op te richten stichting of vereniging kunnen zijn. Uiteraard is het daarbij noodzakelijk dat er een bestuur gaat functioneren.

Voelt u zich betrokken bij ons zwembad, en zegt u, ik wil samen met anderen nadenken of bepaalde mogelijkheden te realiseren zijn, reageer dan op onderstaande oproep.
Dat kan als vertegenwoordiger van een vereniging of belangengroepering, maar natuurlijk ook als individu. Meldt u aan als vrijwilliger en houd zodoende het bad op een verantwoorde financiële wijze open !
Het kan ook zijn dat u wel een idee heeft, maar niet als vrijwilliger wenst te functioneren. Ook in dat geval vragen wij u het formulier in te vullen of met ons contact op te nemen.

Is uw interesse gewekt én wenst u eraan mee te werken het bad open te houden, vul dan het formulier in of neem telefonisch contact op met onze medewerker de heer P. Boosten, ( telefoonnummer gemeente 538888 ) of via

e-mail: p.boosten@ambtmontfort.nl

Wij hopen op veel reacties
het gemeentebestuur.

Print het "Aanmeldingsformulier Vrijwilligers t Sweeltje" uit, vul het in en lever het zo snel mogelijk doch uiterlijk 7 september 2003 in bij de dienstdoende badmeester of in het gemeentehuis !


2-8-2003 06:00