Politie Groningen

Persberichten zaterdag 6 september 2003

Provincie Groningen 6-9-2003 -

Kropswolde: gewonden bij ongeval
Bij een ongeval op de Waesingeweg bij Kropswolde, vrijdagavond omstreeks 23.00 uur, zijn de bestuurder en twee inzittenden gewond geraakt. De auto van betrokkenen raakte van de weg en botste tegen enkele paaltjes en een lichtmast. Ze zijn voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Groningen, had een hoofdwond, de twee inzittenden, een 20-jarige inwoner van Zuidlaren en een 17-jarige inwoonster van Eelde, klaagden over nek- en rugpijn. De bestuurder verklaarde dat hij was geschrokken voor een overstekende ree, waardoor hij van de weg raakte. Hij bleek gedronken te hebben. Voor nader onderzoek naar het promillage is bij hem bloed afgenomen. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: alcomobilist
Een 46-jarige inwoner van Oude Pekela is vrijdagavond op het Marktplein in Winschoten aangehouden voor het rijden onder invloed. De man botste met zijn personenauto tegen een andere personenauto waardoor lichte schade ontstond. Toen de agenten met de man in gesprek kwamen bleek dat hij had gedronken. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij ongeveer 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: jongeman zwaait met mes
Een 16-jarige knaap uit Delfzijl is vrijdagnacht op de Oude Schans in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging. Hij zwaaide voor een café met een mes en bedreigde daar andere personen mee. Uit het eerste onderzoek werd duidelijk dat hij constant ruzie had gezocht en dat hij iemand had geslagen. Daarna begon hij met een mes te zwaaien. Toen de politie ter plaatse kwam gooide hij het mes weg. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Sauwerd: dronken automobilist op middengeleider
Een 28-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden nadat hij met zijn auto op de Provincialeweg in Sauwerd op de middengeleiding was vastgeraakt. Bij de komst van de politie zat de man nog achter het stuur. Hij was duidelijk zwaar onder invloed van alcohol. Aan het politiebureau bleek dat hij 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek dat hij geen rijbewijs had. Het stuurslot van de auto was vernield en de bedrading van het contactslot was doorverbonden. Hij kon geen goede verklaring geven over de herkomst van de auto. De politie vermoedt dat de auto is gestolen. De man is daarom voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: ravage na botsing autos
Door een botsing tussen twee personenautos ontstond vrijdagnacht op de kruising Bloemsingel, W.A. Scholtenstraat, Oostersingel en de Antonius Deusinglaan, een grote ravage. Er vielen geen gewonden onder de twee bestuurders en de vijf inzittenden van beide autos. Na onderzoek door het ambulancepersoneel konden ze allen weer naar huis. Het ongeval ontstond toen een 18-jarige automobilist uit Augustinusga geen voorrang verleende aan de van rechts komende automobilist, een 47-jarige Stadjer. De 18-jarige Fries reed over de Bloemsingel komende van de Bloemstraat. De beide auto raakten zwaar beschadigd. Een van de autos vloog door en kwam tegen een paal tot stilstand. Het wegdek raakte besmeurd door olie en onderdelen lagen verspreid rond de beide voertuigen. De brandweer heeft de weg schoongespoten en geholpen bij de opruimingswerkzaamheden

Groningen: autokraker aangehouden
Een 32-jarige autokraker uit Groningen is vrijdagavond op het Gedempte Zuiderdiep in de Stad aangehouden. Hij was juist bezig met de inbraak toen de getipte politie ter plaatse kwam. Hij zat achter het stuur met de autoradio in zijn hand. Hij is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: gewond bij frontale botsing
Bij een frontale botsing tussen twee personenautos op de Winsumerweg bij Groningen is vrijdagavond een 22-jarige inwoner van Utrecht gewond geraakt. Hij is met een gebroken kaak en been opgenomen in het ziekenhuis. Hij raakte ter hoogte van de spoorbrug de macht over het stuur kwijt en kwam op de linker weghelft. Daar botste hij op een vanuit de richting Adorp komende andere automobilist, een 33-jarige inwoner van Assen. Deze bleef ongedeerd. De beide autos raakten zwaar vernield. Het ongeval ontstond op een weggedeelte waar
wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. Een deel van het wegdek was eruit gehaald en bestond uit losse steentjes. Ter plaatse gold daarom een maximumsnelheid van 30 km/u. Vermoedelijk heeft de man uit Utrecht te hard gereden, waardoor hij in een slip is geraakt.

Groningen: autos in tuin na botsing
Op de kruising Spieghelstraat met de Brederostraat in Groningen raakten vrijdagmiddag twee personenautos met elkaar in botsing. Daarna kwamen beide autos in een tuin bij een woning tot stilstand op enkele centimeters vanaf de gevel. Een van de bestuurders, een 80-jarige inwoonster van Groningen raakte gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd. Het ongeval ontstond toen de andere automobilist, een 46-jarige inwoner van Groningen geen voorrang verleende aan de voor hem van rechts komende bestuurster. De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: gewonden door messteken
Twee 18-jarige jongens uit Winschoten zijn vrijdagnacht gewond geraakt nadat ze door een onbekende man waren gestoken met een mes. Een van de jongens is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen vanwege een steek in de rug. De andere kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Het onderzoek moet nog blijken wat de aanleiding van het geweld is geweest. Tevens stelt de politie een onderzoek in naar de identiteit van de dader. Deze is na het incident er tussenuit gegaan.