Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 6-09-2003
Persberichten van zaterdag 6 september 2003
Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Aanhouding na joyriding
COEVORDEN Twee jongemannen uit Coevorden (18 en 16 jaar oud) zijn vrijdagnacht rond kwart over drie aangehouden aan de Dalerveensestraat wegens diefstal van een auto en joyriding. De minderjarige bestuurder van de auto had de autosleutels van een vriend gekregen om even iets uit de auto te halen en is er vervolgens mee vandoor gegaan. Toen de eigenaar merkte dat de auto weg was, schakelde hij de politie in. De verdachte kreeg een proces verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs.

Poging tot diefstal bromfiets vanaf terrein politie

EMMEN Twee 16-jarige jongens uit Emmen en Coevorden zijn vrijdagavond rond 23.15 uur aangehouden aan de Vreding door de politie. Een politieman zag beide jongens een paar minuten eerder wegrennen via het toegangshek van het politiebureau en zette de achtervolging in. Achter het gemeentehuis werden de jongemannen ingehaald en - begeleid door de diensthond - meegenomen naar het bureau. De verdachten hadden geprobeerd de een inbeslaggenomen bromfiets achter het bureau vandaan te halen. Ze krijgen een proces verbaal wegens poging tot diefstal.

Politie houdt twee mannen uit Meppel aan
MEPPEL - Een 33-jarige man uit Meppel is vrijdagnacht rond 02.00 uur aan het Kerkplein aangehouden wegens diefstal van een mobiele telefoon. Na hevig verzet (door de politiemedewerkers onder meer te schoppen en te spugen) is de verdachte uiteindelijk overgebracht naar het bureau. Een 24-jarige man uit Meppel die rond datzelfde tijdstip uit een kroeg aan het Kerkplein werd gezet, kwam verhaal halen aan het bureau. Dit nadat hij eerst stennis had geschopt aan het Kerkplein. De politie verzocht de man herhaaldelijk om het bureau te verlaten. Toen hij hier geen gehoor aan gaf en nogmaals over het hek probeerde te klimmen, is hij aangehouden. Daarbij is een diensthond ingezet. De man is ingesloten, nadat hij door een arts aan zijn bijtwonden was behandeld. Tegen beide heren is proces verbaal opgemaakt.

Lastige treinreiziger
NIEUW-AMSTERDAM Vrijdagmiddag zorgde een 36-jarige man zonder vast adres in Nederland voor overlast op het station in Nieuw-Amsterdam. Hij reisde zonder kaartje en door de stennis die hij maakte liep de trein een kwartier vertraging op. Hij is aangehouden en bleek ook nog een dag hechtenis tegoed te hebben.

Veroorzaker ongeval rijdt door
DROUWEN Vrijdagnacht rond 1.30 is een 17-jarige jongen uit Borger gewond geraakt bij een ongeval waarbij de veroorzaker is doorgereden. De jongen reed op zijn fiets over de Molenplaatsweg waar hij werd ingehaald door een rode auto, vermoedelijk een sportwagen. De auto raakte de fietser die kwam te vallen. De jongen heeft zelf 112 gebeld en kon daarna naar het ziekenhuis Stadskanaal worden overgebracht, met verwondingen aan zijn benen en buik.. Een zoektocht naar de rode auto leverde tot dusver niets op.

Aanvulling gegevens dodelijk ongeval Stieltjeskanaal Bij het ongeval vrijdagavond is een 30-jarige man uit Zandpol om het leven gekomen. Voor zover nu duidelijk is, is de motorrijder vanuit de richting Coevorden richting Zandpol gereden. Hij is tegen het linkervoorwiel van een tegemoetkomende tractor gebotst, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Schoonebeek. Deze tractor was even tevoren ingehaald door een personenauto. Een sporenonderzoek werd vrijdagavond bemoeilijkt door de duisternis en zal zaterdag worden voortgezet.

Alcohol in het verkeer
ASSEN Vrijdagnacht tegen 3.30 is een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol met zijn bromfiets op de Brink onderuit was gegaan. Bij de ademtest blies hij 320. Hij kreeg een boete opgelegd van 190.
SCHOONOORD Vrijdagmiddag omstreeks 17.45 reed een 53-jarige vrouw uit deze plaats met haar auto over de Slenerweg, onder invloed van alcohol. Bij de blaastest scoorde ze 745, en kreeg daarvoor een snelrechtdagvaarding. Haar rijbewijs is ingevorderd. HOLLANDSCHEVELD Vrijdagnacht rond 4.30 controleerde de politie een 58-jarige man uit Almelo, die met zijn auto over de Riegshoogtendijk reed. Bij de ademtest blies hij 305, wat hem een dagvaarding opleverde. Een rijbewijs had hij niet; dat was in het verleden al eens ongeldig verklaard. Tevens had hij nog 130 aan boetes openstaan. Die werden direct betaald.

Inbraak auto
EMMEN Vrijdagnacht tegen 4.45 hoorde een bewoner van de Calthornerbrink lawaai op straat. Toen hij naar buiten keek zag hij iemand bij de auto van een buurman. Toen hij even later ging kijken bleek er in deze auto te zijn ingebroken. De radio-cdspeler was verdwenen, net als de radardetector. De 22-jarige eigenaar van de auto deed aangifte.

Woninginbraken
EMMEN Donderdagnacht is ingebroken in twee woningen aan de Borgerbrink. Bij onderzoek bleken geen braaksporen te ontdekken. Uit de ene woning verdween een geldbedrag; uit de andere geld en sieraden.

Inbraak bedrijf
ASSEN Vrijdagnacht is ingebroken in een kantoor aan de Brunelstraat. Nadat gaten in een kozijn waren geboord kon een raam worden geopend. Uit het kantoor verdween een computer met een TFT-scherm. Namens het bedrijf deed een 39-jarige man aangifte.

Actievoerders aan hek vastgeketend
MEPPEL Vrijdagmiddag hebben ongeveer 10 mensen zich korte tijd vastgeketend aan de hekken van een bedrijf aan de Hogemaat. In totaal waren bij de actie ongeveer 130 mensen betrokken. Nadat ze enige tijd bij het bedrijf hebben staan schreeuwen zijn ze weer vertrokken. De politie heeft de boel in de gaten gehouden maar hoefde verder niet in actie te komen.