Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Ontdek het park

* Werkbezoek Dagelijks Bestuur

21/8/2003 - Ontdek het park
Presentatie ontwerpen nieuw stadspark Amsterdam-Noord Amsterdam krijgt een nieuw park. Stadsdeel Amsterdam-Noord gaat het Florapark en het Volewijkspark samenvoegen en vernieuwen. Voor het ontwerp is een prijsvraag uitgeschreven. In het weekend van 6 en 7 september zijn de ingezonden ontwerpen te zien tijdens een feestelijke manifestatie in het Florapark.

Op 6 en 7 september kunnen buurtbewoners en andere Amsterdammers vanaf 11.00 uur een kijkje nemen in de toekomst. De ingezonden ontwerpen voor het Florapark en het Volewijkspark worden dan tentoongesteld. Ook een speurtocht, een picknick, activiteiten voor kinderen, muziek, sport en spel geven dit weekend aan het parkbezoek een feestelijk tintje.
Bovendien kunnen filmliefhebbers van 4 tot en met 7 september in de avonduren terecht voor Sunsets, een (gratis) filmfestival van het Filmmuseum.

Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft vijf gerenommeerde ontwerpbureaus uitgenodigd om een ontwerp te maken. Zij werden geselecteerd uit de vijfendertig bureaus, die zich inschreven voor de prijsvraag. De vijf bureaus zijn:
§ Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur § Bureau Juurlink en Geluk bv / Architectuurstudio Herman Hertzberger § Karres en Brands landschapsarchitecten bv / Blue Architects § Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten / UN studio / SmitsRinsma § WEST 8 urban design & landscape architecture bv

Het Florapark en het Volewijkspark zijn nu nog aparte parken. Straks is het één park langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal. Er zijn plannen voor een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over het Kanaal. En ook de barrière van de Nieuwe Leeuwarderweg, de verkeersader die het Volewijkspark doorklieft, wordt opgelost. Na gedeeltelijke overdekking van de weg loopt het park straks over de weg door. Zo ontstaat een grote nieuwe groene oase midden in Amsterdam-Noord, waarin enerzijds de rust en het water centraal staan en anderzijds ruimte is voor vertier en activiteiten. Het nieuwe park wordt makkelijk bereikbaar door de ligging bij het toekomstige metrostation van de Noord/Zuidlijn.
De uiteindelijke winnaar van de prijsvraag is in november 2003 bekend.

21/8/2003 - Werkbezoek Dagelijks Bestuur Dinsdagmiddag 2 september brengen de leden van het Dagelijks Bestuur een werkbezoek aan de van der Pekbuurt. Het Dagelijks Bestuur bezoekt daarbij o.a. het Moedercentrum Douniazadeen enkele woningen in de buurt.
Van 16.00 tot 17.00 uur zijn de wethouders in het Moedercentrum, Van der Pekstraat 49, aanspreekbaar voor elke bewoner uit de buurt.

Het Dagelijks Bestuur bezoekt de komende maanden regelmatig een wijk in Noord om zich op de hoogte te stellen van de situatie via contacten met buurtorganisaties en bewoners. De bezoeken vinden plaats op Twiske/Kadoelen 16 september
Nieuwendam Noord West 30 september
Oostzanerwerf 14 oktober
Terrasdorp/ Hoge Land 28 oktober
Banne Noord 11 november
Tuindorp Buiksloot 25 november
Jeugdland + CANgebied 9 december
Buikslotermeer (excl. Boven t IJ) 16 december

Spreekuur
Het werkbezoek is maar één van de mogelijkheden om met het Dagelijks Bestuur in contact te komen. Inwoners van Noord die de individuele leden van het Dagelijks Bestuur willen spreken, kunnen telefonisch een afspraak maken: tel. 634 94 53.