Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-09-2003

Televisie
TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT
Uitzending zaterdag 6 september
Nederland 2 ­ 19.55 uur


---
STADSKANAAL 'FIETST 'M D'R IN!'

Op zaterdag 6 september start in Stadskanaal de nieuwe reeks van TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT met het onderdeel Fiets 'm d'r in, wederom door Nance en Bert Kuizenga gepresenteerd. Hierbij moeten de deelnemers, gezeten op een fiets of een daarvan afgeleid voertuig, een wedstrijdtraject zo snel mogelijk afleggen. Tijdens het afleggen van het traject, dat zich ongeveer een meter boven het water bevindt, mogen de deelnemers niet met de voeten de baan aanraken.
---
Nieuw in dit 32ste jaar is de jury. In iedere aflevering beoordeelt een bekende Nederlander samen met starter Johan Vlemmix de voertuigen op creativiteit en originaliteit. Daarnaast speelt ook het publiek een belangrijke rol. Iedereen wordt uitgenodigd om in het programma deel te nemen aan het wereld-beroemde 'spijkerbroekhangen'. Nadere uitleg het programma is eigenlijk overbodig. Deelnemers moeten in zelfgebouwde voertuigen zo snel mogelijk een bepaald parcours afleggen. De meeste onderdelen spelen zich af boven water, dus zonder nat pak de overkant halen, is bijna niet te doen!

Met overige onderdelen als Met je As over de Plas, Gein op 't Plein, Hoog & Droog, Snel naar de Bel en Pompen of Verzuipen weet het programma al ruim dertig jaar vele kijkers aan zich te binden. Daarmee is TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie.

De afsluiting van TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT is op zaterdag 8 november met de speciale aflevering Tobbedansen Jubileum. Dit onderdeel bestaat namelijk 25 jaar! De deelnemers proberen met een zelfgemaakte tobbe, kist of krat, startend vanaf een vertrekpunt boven aan een helling, zo snel mogelijk een wedstrijdtraject glijdend en varend af te leggen om de finishbel te bereiken.



Ingezonden persbericht