Gemeente Alkmaar


Persbericht van het Alkmaars Uitwisselings Comité

Concert Bath Silver Ring Choir

Alkmaar, 1 september 2003

Op zaterdag 6 september 2003 geeft het Bath Silver Ring Choir een concert in de H. Pius X Kerk.
Aan het concert wordt medewerking verleend door de Alkmaarse koren Vocapella, Timeless Vocaal en Cantando. Het concert begint om 20.00 uur.

Het Silver Ring Choir uit Alkmaars Engelse zusterstad Bath is opgericht in 1951 en bestaat uit 80 personen, mannen en vrouwen. Het koor staat onder leiding van Jenville Jones, 55 jaar. Hij is lid van de Association of "British Choral Directors" en zingt de baspartij in het Bath Festival Chorus. Op het repertoire staan spirituals, religieuze liederen, folksongs en showmuziek. Het koor heeft veel successen behaald in landelijke competities, zoals de eerste prijs in het BBC-festival "Let the People Sing" en de eerste prijs in het Welsh National Eisteddfod "Singing in Welsh".
Het koor brengt regelmatig een bezoek aan de andere zustersteden van Bath in Duitsland, Frankrijk en Hongarije. In 1972 heeft het koor een bezoek aan Alkmaar gebracht en dit jaar wil men de kennismaking met Alkmaar vernieuwen.
Het bezoek aan Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van de Alkmaarse koren Vocapella, Timeless Vocaal en Cantando. Deze koren nemen deel aan het concert in de Pius X Kerk.

Het concert op zaterdag 6 september in de H. Pius X Kerk begint om 20.00 uur. Kaarten à EUR 5,- zijn vanaf 30 augustus 2003 verkrijgbaar bij VVV Alcmaria en op de avond van het concert zelf bij de kerk vanaf 19.00 uur.

Het koor uit Bath verzorgt op zaterdag 6 september van 14.00 - 15.00 uur een extra concert in de Remonstrantse kerk aan het Fnidsen in Alkmaar. Dit concert is gratis toegankelijk.

Het Silver Ring Choir wordt op vrijdag 5 september om 9.00 uur in het stadhuis ontvangen door de heer Albert van Roeden, vice-voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité.
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hanneke Schrijen van het Alkmaars Uitwisselings Comité, hschrijen@alkmaar.nl, tel. (072) 548 89 82 (tijdens kantooruren).