Gemeente Dordrecht


---

Samenwerken aan de Reddersbuurt

Vincent Brinkhof
Zaterdag 6 september krijgen bewoners van de Reddersbuurt een plan gepresenteerd om hun stukje Wielwijk op te knappen, veiliger te maken en op te fleuren. Dit gebeurt vanaf 11.00 uur door het Bewonerscomité Reddersbuurt, de gemeente en Woondrecht, in het bijzijn van wethouders Wijkgericht Werken A.T. Kamsteeg en Stadswerken B.A. van der Zwaan.

De plannen zijn de afgelopen maanden uitvoerig doorgenomen met het zeer actieve bewonerscomité Reddersbuurt, en worden nu vanaf marktkramen in de Dorus Rijkersstraat gepresenteerd aan de overige bewoners.

Tijdens de presentaties en discussies kunnen bewoners per blok kiezen welke beplanting zij willen in hun straat, en kunnen zij hun opmerkingen kwijt over de overige voorstellen voor het verbeteren van het openbaar groen, de straatverlichting, de bestrating en de speelvoorzieningen in de Reddersbuurt.

Kort na de presentatie op 6 september volgt de uitvoering van de plannen. Het bewonerscomité blijft ook in die fase nauw betrokken bij het opknappen van de Reddersbuurt.

Samen werken aan de Reddersbuurt is een initiatief van de gemeente Dordrecht en Woondrecht, in samenwerking met Wijkbeheer Wielwijk, Opbouwwerk Wielwijk, Politie, Netwerk, Buurt Service Team, Bewonerscomité Reddersbuurt en Thuis Op Straat (TOS).