Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van woensdag 3 september 2003

Marsna-Erepenning voor Jean Kerckhoffs uit Meerssen

Op zaterdag 6 september 2003 heeft loco-burgemeester Jo Dejong de Marsna-Erepenning der Verdiensten uitgereikt aan de heer Jean Kerckhoffs uit Meerssen. Meneer Kerckhoffs heeft de gemeentelijke erepenning ontvangen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving van de gemeente Meerssen gedurende een zeer ruime periode. De uitreiking vond plaats in het Natuur Historisch Museum, Markt 27a in Meerssen.

Op zaterdag 6 september 2003 werd het 25-jarig bestaan gevierd van het Natuur Historisch Museum in Meerssen. Jean Kerkckhoffs is sinds de oprichting betrokken bij het NH.M. De eerste jaren als vrijwilliger, de laatste vijf jaar als voorzitter.

De decorandus heeft het museum door zeer moeilijke tijden heen geholpen, en dan met name op het moment dat er nog maar weinig (4) vrijwilligers over waren. In die tijd heeft hij niet alleen extra taken en diensten op zich genomen, maar is hij tegelijkertijd actief aan de slag gegaan om de situatie van het museum te verbeteren. Hij deed dit onder andere door contact te zoeken met aanverwante organisaties. Uiteindelijk is daar een goedlopende samenwerking met de heemkundeverenigingen uit ontstaan. Regelmatig worden gezamenlijke projecten opgezet, zoals De Duykers Dag en een expositie van antieke gereedschappen. Dit najaar wordt een gezamenlijke foto-expositie georganiseerd.

Jean Kerckhoffs heeft veel mensen gestimuleerd om vrijwilliger te worden. Inmiddels is het aantal medewerkers gestegen naar 8 personen. Hij is een beminnelijk mens, een persoon die steeds streeft naar overeenstemming en samenwerking. De decorandus is altijd bijzonder energiek en actief. Hij verzorgt rondleidingen voor groepen en klassen leerlingen; iets dat hij op bijzonder enthousiaste en interessante wijze doet. Ook heeft hij het informatiemateriaal toegankelijk gemaakt voor kinderen, met name door de aanschaf van computer en daarvoor geschikt materiaal. Daarnaast is hij druk bezig met met rubriceren, catalogiseren en archiveren van alle bezittingen van het Natuur Historisch Museum.

Naast alle bezigheden voor het N.H.M. is Jean Kerckhoffs tevens als vrijwilliger actief in Verzorgingshuis Beukeloord en lid van Zangkoor St. Joseph Arbeider.