Digitale Gemeente Houten

Zwerfvuilactie groot succes

zondag 7 september 2003 - Bron: SDGH

Houten Aan de zaterdag georganiseerde zwerfvuilactie, een initiatief van PvdA, CDA en Groenlinks, deden naast tientallen actieve burgers ook burgemeester Lamers en de wethouders Lubberdink, de Jong, van Oostrum en Strien en diverse raads- en commissieleden uit de Houtense gemeenteraad mee.

Zaterdagmorgen om 10 uur verzamelden zich in totaal 55 vrijwilligers op drie plaatsen in Houten om zich in te zetten voor een schonere gemeente. Deze gebeurtenis sloot precies aan op de afgelopen week gehouden landelijke actie Houdt Nederland schoon! en op de grote schoonmaakactie die de dienst Openbare Werken van de gemeente Houten de aankomende week zal houden.

Nadat medewerkers van Openbare Werken alle deelnemers hadden voorzien van een grijpstok, vuilniszakken, handschoenen en fluorescerende vesten kon er gewerkt worden. De drie groepen vrijwilligers hebben zich ingezet rondom de Kooikersplas, in Houten Zuid (Leebrug I en II en de Schaft) en in en rond het Imkerspark (globale route Riddersborch, Nieuwoord, Notengaarde, Melkhoeve, Imkerspad en Inkerseind).

De buit: ruim 50 volle vuilniszakken zwerfvuil (totaal ca. 500 kilo) en verder o.a. een winkelwagentje, een lekke rubberboot, een halve fiets, een herenonderbroek en een stuk regenpijp.

De betrokkenheid van de inwoners van Houten bleek niet alleen uit de ruime opkomst van vrijwilligers, maar ook uit het spontane aanbod van koffie en cake van een bewoonster aan het Imkerspad. Ook de reacties van voorbijgangers was positief te noemen: het wordt zeer gewaardeerd dat er op deze manier wat gedaan wordt aan zwerfvuiloverlast.

In verschillende straten blijkt dat de bewoners zelf ook regelmatig het openbaar groen van zwerfvuil ontdoen. Een herhaling van de vandaag gehouden actie kan, gezien de bijval van passanten, ongetwijfeld weer op vrijwilligers rekenen.

Hoewel er gelukkig enthousiaste vrijwilligers en bestuurders zijn die hun vrije zaterdagochtend opofferen om zich in te zetten voor een schonere leefomgeving in Houten, geldt voor afval natuurlijk nog steeds het volgende motto: Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak! (Of in je jaszak, als er geen afvalbak in de buurt is).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).