STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

Haags Uit Festival vol boeiende voorproefjes

Op zondag 7 september, van 12.00 tot 18.00 uur, vindt in de Haagse binnenstad het Haags Uit Festival plaats. Op diverse buiten- en binnenlocaties wordt een voorproefje gegeven van wat het komende culturele seizoen in de regio Haaglanden gaat brengen. Toneel, muziek, cabaret, dans... het aanbod was nog nooit zo groot!

Tevens vindt op de dag van het festival de officiële opening plaats van de Ticketshop van het Haags Uitburo (locatie: Hofweg 1 - naast Dudok, tegenover het Binnenhof). Vanaf 12.00 uur wordt iedereen hier welkom geheten door de medewerkers van de Ticketshop, dé plek voor het verkrijgen van informatie en kaartjes voor Haagse theatervoorstellingen.

Brede programmering
Op de drie theaterpodia (Hofweg, Hofplaats en Spuiplein) wordt een staalkaart van het komende culturele seizoen gepresenteerd met optredens van onder meer Peter Faber, Jan Rot, Frederique Spigt, Thé Lau, Alex Roeka, Hakim en Medicamento. Op de amateurkunstpodia (Binnenhof, Nieuwe Kerk en Theater De Poort) staan onder meer het Rijswijks Jeugdtheater, Theatergroep Spot en Studententheatergroep STYXX. Het Poppodium staat dit jaar in het Paard van Troje en biedt optredens van onder meer Malkovich en Venus Flytrap. Over het hele festivalterrein is straattheater te zien, onder meer van Toneelgroep De Appel, Signoras Amorosa en Bicykletter.

Programmering in de theaters
De hele dag kan het publiek in vele Haagse theaters speciaal samengestelde programma's bijwonen. Een selectie uit het aanbod:

Dr. Anton Philipszaal Residentie Orkest, Introdans, Anamadutchi Koninklijke Schouwburg Schermdemonstratie, 'De Kersentuin' (talkshow)
Korzo Theater Paul Selwyn Norton, Padma Menon, Vita Nova Lucent Danstheater Het Nationale Ballet, NDT II, Dance Works R'dam
Openbare Bibliotheek Wim Akkermans, Spinvis, Yvonne Kroonenberg PePijn Mike Boddé, Rop Janze, Berry Lussenburg Theater aan het Spui De Theatermakers, Annette Speelt

Overige activiteiten
Zoals elk jaar is de uitgebreide Museummarkt in het Atrium. De Culturele Informatiemarkt bevindt zich tussen het Buitenhof en de Hofplaats. Om het de bezoeker van het festival gemakkelijker te maken, rijden er speciale antieke bussen volgens een vaste route tussen de diverse theaters.

VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA KAN WWW.DENHAAG.COM GERAADPLEEGD WORDEN